Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Γιουβαρλάκια λεμονάτα

giouvarlakia--xoirina-escalop
Μέτριας δυσκολίας Προετοιμασία: 30΄, Μαγείρεμα: 40΄
Ιδιαίτερο πυκνό και πλούσιο το αυγολέμονο αυτής της συνταγής, εμπλουτισμένο με κορν φλάουρ.
 
Υλικά (για 6-8 μερίδες)
  • 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς από σπάλα
  • 3 αυγά, χωριστά κρόκοι από ασπράδια
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
  • 60 γρ. ρύζι γλασέ
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 500 γρ. πατάτες, σε μέτριους κύβους
  • 5 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 50 ml χυμός λεμονιού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία


Βάζουμε σε μπολ τον κιμά, τα ασπράδια, αλατοπίπερο, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το ρύζι και το ελαιόλαδο.

Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα και πλάθουμε περίπου 30 γιουβαρλάκια (περίπου 50 γρ. το καθένα).

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζουμε 2 λίτρα νερό (ή 1½ λίτρο νερό και 500 ml σπιτικό ζωμό λαχανικών, αν έχουμε), ρίχνουμε τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν.

Ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια και μαγειρεύουμε για άλλα 20-25 λεπτά, ξαφρίζοντας τακτικά.

Χτυπάμε σε ένα μπολ, με το σύρμα, τους κρόκους, το κορν φλάουρ και τον χυμό λεμονιού.

Με μια κουτάλα της σούπας παίρνουμε ζωμό από την κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια και τον ρίχνουμε αργά και με σταθερή ροή στο μείγμα των κρόκων, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά, να ενσωματωθεί και να σχηματίσει μια λεία σάλτσα.

Βράζουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου