Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Μικροί & μεγάλοι γιορτάζουν στις «Γωνιές των Χριστουγέννων»



Τραγούδια και χορούς, θεατρική και μουσικοχορευτική παράσταση, συναυλίες και ποντιακή βραδιά περιλάμβανε το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του Δήμου Κατερίνης, τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019, στην πλατεία Δημαρχείου, στην πλατεία Μακεδονίας και στο Πνευματικό Κέντρο.
Ήταν μια βραδιά που τη χάρηκαν μικροί και μεγάλοι, δυο μέρες πριν από τη μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων.
Ο καιρός ήταν καλός γεγονός που έδωσε την ευκαιρία σε πολύ κόσμο να βγει έξω και να περιδιαβεί τις τρεις κεντρικές πλατείες της πόλης, να χαρεί και να συμμετέχει, να χορέψει και να τραγουδήσει.
Το ξεκίνημα έγινε στη Γωνιά των Παραμυθιών της Πλατείας Δημαρχείου, όπου το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης παρουσίασε για 25 λεπτά ένα happening. Στις τρομπέτες ήταν ο Γεράσιμος Σκληρός και ο Χρήστος Γκρούτας ενώ στο πιάνο ο Χαράλαμπος Ναβροζίδης. Επίσης, γυναικεία χορωδία τραγούδησε χριστουγεννιάτικα.
Επόμενος σταθμός, το συνεδριακό κέντρο «Εκάβη» όπου παρουσιάστηκε χριστουγεννιάτικη θεατρική-μουσικοχορευτική παράσταση με τη συμμετοχή 20 ηθοποιών, 40 Χορωδών, 60 Χορευτών και Χορευτριών, των παιδικών και εφηβικών τμημάτων της ΣΕΔΑΠ Κατερίνης.
Αμέσως μετά, στη Γωνιά των Ευχών της Πλατείας Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε συναυλία με αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα και στον Μανώλη Χιώτη. Στο τραγούδι ήταν η Σίσσυ Πολυδώρου, στο μπουζούκι ο Νίκος Μήλιος, στην κιθάρα ο Μάριος Σάλτας. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο, η Εστία Πιερίδων Μουσών στο πνεύμα των ημερών παρουσίασε ένα δρώμενο για τα Χριστούγεννα, πλαισιωμένο από αυθεντικούς χορούς και τραγούδια. Επιπλέον, η Πολυτονική Ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Παναγιώτη Λυμπανοβνού, μουσικές και τραγούδια ξένου ρεπερτορίου - Χριστουγεννιάτικες μελωδίες  (Pop, Rock, Latin, Jazz, classics κ.α).
Τέλος, στη Γωνιά των Παραμυθιών της Πλατείας Δημαρχείου οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις έκλεισαν με Ποντιακή Βραδιά, με τον Αναστάσιο Σαραφίδη και την ορχήστρα του.























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου