Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Εορταστικό πρόγραμμα με το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης στις «Γωνιές των Χριστουγέννων»


Την ευκαιρία να αναδείξει σε δημότες και επισκέπτες το πλούσιο και ποιοτικό μουσικό - καλλιτεχνικό έργο του είχε το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης με τα μουσικά του σύνολα συμμετέχοντας στη Γωνιά των Ευχών, στην πλατεία Μακεδονίας. Εορταστικές μελωδίες και ερμηνείες παρουσιάστηκαν επί σκηνής, καταχειροκροτήθηκαν και έδωσαν μια γεύση εκπαίδευσης και μουσικού πολιτισμού που λαμβάνουν τα παιδιά στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης.

Την όλη εκδήλωση παρακολούθησε και η Διευθύντρια - μουσικοπαιδαγωγός του Ελληνικού Ωδείου Μοσχάτου - Νέου Φαλήρου, Ιωάννα Παπαδοπούλου, που χειροκρότησε τα παιδιά. Η κ. Παπαδοπούλου είχε έρθει από την πρωτεύουσα το απόγευμα εκείνης της μέρας για να επισκεφθεί την Κατερίνη και αναχώρησε για την Αθήνα μετά το πέρας του εορταστικού προγράμματος.
Μικρά και μεγάλα παιδιά του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης που συμμετείχαν στην εκδήλωση, έπαιξαν και τραγούδησαν εορταστικές μελωδίες, αλλά όχι μόνο, με την παρουσία της Δημοτικής Συμβούλου Κατερίνης και Προέδρου του Ωδείου της πόλης, Μαρίας Τερζίδου, καθώς και άλλων Δημοτικών Συμβούλων. Τη Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης διηύθυνε η Ελένη Σαμακοβλή, ενώ στο πιάνο συνόδευε η Κατερίνα Ελενίδου.
Το ίδιο απόγευμα, στη «Γωνιά του Χωριού του Κόσμου», στον Καπνικό Σταθμό, πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις με παραμύθια («Το κορίτσι με τα σπίρτα»), από τη Χρυσούλα Λουλοπούλου, με το μουσικό σχήμα «Marionetes the Band» (Βαγγέλης Γουλιόπουλος στο ηλεκτρικό μπάσο και στα φωνητικά, Ιβάν Ναβροζίδης στο σαξόφωνο και στα πλήκτρα καθώς επίσης και Δημήτρης Τομπαζίδης στην ηλεκτρική κιθάρα), αλλά και με το μουσικό σχήμα «Grambery» (Γιώργος Αμπερίδης στη λύρα και στα φωνητικά, Θάνος Γκραίκος στο ούτι καθώς και Γιάννης Γκραίκος στα κρουστά).












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου