Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Ψαρονέφρι πικάντικο, στο τηγάνι

65111213_9215_grigora_psaronefi-psito
Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄, Mαγείρεμα: περίπου 25΄ 
Υλικά (για 4 άτομα)
  • 800 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε χοντρές φέτες 4 - 5 εκ.
  • 40 ml κονιάκ
  • 30 ml σάλτσα σόγιας
  • 10 ml ξίδι βαλσαμικό
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ, τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη (ή 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη)
  • 2 κλωναράκια σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 2 μήλα, κατά προτίμηση ξινόμηλα, καθαρισμένα, σε κυβάκια 2 - 3 εκ.
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία


Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Ρίχνουμε το κονιάκ, τη σόγια και το ξίδι, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε για 2 - 3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε το λεμόνι, το τζίντζερ, το σέλερι και το μήλο, αλάτι (με φειδώ, διότι η σάλτσα σόγιας είναι αρκετά αλμυρή), φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 50 ml νερό.

Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κρέας και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Σερβίρουμε το κρέας με τη λιγοστή πικάντικη σάλτσα του και τα κομμάτια μήλου.

➔ Συνοδεύουμε με απλό πιλάφι και ανάμεικτη πράσινη σαλάτα με φρέσκα κρεμμυδάκια και λαδόξιδο με μπαλσάμικο και ξύσμα πορτοκαλιού.

Τι πίνουμε Ροζέ από Μοσχοφίλερο ή Αγιωργίτικο.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου