Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Ο Kobe Bryant έπαιξε επί δύο δεκαετίες με τους Λος Άντζελες Λέικερς, κερδίζοντας πέντε πρωταθλήματα

O Black Mamba έφυγε

«Black Mamba», που έγραψε τη δική του ιστορία στα παρκέ του ΝΒΑ με τη φανέλα των Λος Άντζελες Λέικερς και σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή δεν βρίσκεται πια εν ζωή.
Ο Θρύλος των Λέικερς ήταν επιβάτης στο μοιραίο ελικόπτερο το οποίο συνετρίβη λίγο έξω από την Καλιφόρνια, σε μια πλαγιά της Καλαμπάσας, στο οποίο επέβαιναν μαζί με τον Μπράιαντ και 4 άνθρωποι ακόμα, οι οποίοι έχασαν την ζωή τους. Aνάμεσά τους και η 13χρονη κόρη του, Τζιάνα.

Σωστικά συνεργεία έσπευσαν στην περιοχή ωστόσο και οι 5 επιβάτες συμπεριλαμβανομένου του πιλότου εντοπίστηκαν νεκροί, αναφέρει το ρεπορτάζ.
Οι Αρχές ερευνούν τους λόγους πτώσης του αεροσκάφους.
Συγκεκριμένα, ο Κόμπι Μπράιαντ μαζί με την κόρη του, μετέβαιναν στο “Mamba Academy” προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά μία αναμέτρηση και έχει χάσει επίσης τη ζωή της.



Η είδηση επιβεβαιώθηκε από τον Άντριαν Βοϊναρόφσκι, προσθέτοντας ότι επιπλέον στους επιβαίνοντες ήταν και ακόμα ένας καλαθοσφαιριστής.
Ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν μόλις 41 ετών.
O «Black Mamba», όπως ήταν το παρατσούκλι του, έπαιξε επί δύο δεκαετίες με τους Λος Άντζελες Λέικερς, κερδίζοντας πέντε πρωταθλήματα.
Είχε ρεκόρ καριέρας 81 πόντους, τους οποίους σημείωσε τον Ιανουάριο του 2006 κόντρα στους Τορόντο Ράπτορς, ενώ το 2016, στο τελευταίο του παιχνίδι, σε ηλικία 38 ετών και 234 ημερών, σημείωσε 60 πόντους, απόδοση που αποτελεί ρεκόρ πόντων σε τελευταίο αγώνα καριέρας στο ΝΒΑ.

Με αυτό επίσης έγινε ο γηραιότερος παίχτης που κατάφερε να πετύχει 60 πόντους. Θεωρήθηκε από πολλούς ο κορυφαίος παίχτης της γενιάς του (ντραφτ 1996), της δεκαετίας του 2000, καθώς και εκ των κορυφαίων όλων των εποχών.
Ο Μπράιαντ ήταν μέχρι χθες -τον προσπέρασε ο Λεμπρόν Τζέιμς- ο 3ος σκόρερ στην ιστορία του NBA με 33.643 πόντους συνολικά, έχοντας ακόμα 7.047 ριμπάουντ και 6.306 ασίστ. Κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα, ένα βραβείο MVP της κανονικής περιόδου (2008), δύο βραβεία MVP των τελικών του NBA (το 2009 και το 2010) και πέντε βραβεία MVP σε All-Star Game

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου