Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

ΜΑΜΑΔΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ


Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Λύκοι και Πρόβατα» της Ρίας Φελεκίδου
Βιβλιοπωλείο Νέστωρ, Σάββατο 22/2, στις 12:00

Διοργάνωση: «Μαμάδες Σε Δράση» - Βιβλιοπωλείο Νέστωρ – Εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι "Μαμάδες Σε Δράση" (παιδιών ηλικίας 0-10 ετών), το Βιβλιοπωλείο Νέστωρ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας καλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου "Λύκοι και Πρόβατα", της Ρίας Φελεκίδου, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι. Ένα βιβλίο που με έξυπνο τρόπο διαπραγματεύεται τις ανθρώπινες σχέσεις και το πώς η πραγματικότητα που βιώνουμε στη χώρα μας δυσκόλεψε την καθημερινότητα των οικογενειών.
Μέσα από θεατρικά και διαδραστικά παιχνίδια, η συγγραφέας θα περάσει τα μηνύματα του Βιβλίου στα παιδιά.
Η συγγραφέας
Η Ρία Φελεκίδου μεγάλωσε στην Κατερίνη, ζει όμως εδώ και πολλά χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Είναι έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών. Σπούδασε Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Δημοσιογραφία στο Εργαστήριο Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Μεταπτυχιακού ετήσιου Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης της ΑΣΠΑΙΤΕ και πτυχιούχος του Μεταπτυχιακού Δημιουργικής Γραφής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
Έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με τη δικηγορία και τη δημοσιογραφία, ενώ σήμερα δουλεύει ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχει εκδώσει τέσσερα παιδικά βιβλία και δύο ποιητικές συλλογές. Ποιήματά της φιλοξενούνται σε ποιητικές ανθολογίες. Γράφει θεατρικά κείμενα και παραμύθια, τα οποία και παρουσιάζονται σε σχολεία, μουσεία και άλλους χώρους.
Το Βιβλίο
Ο Τάσος είναι το αγαπημένο προβατάκι των γονιών του και οι γονείς του είναι οι αγαπημένοι του άκακοι λύκοι. Ξαφνικά όμως τα πράγματα αλλάζουν. Οι λύκοι τού αγριεύουν στα αλήθεια! Κι εκείνος πετάει την προβιά του και μεταμορφώνεται σε λύκο. Και να σκεφτεί κανείς πως όλη η φασαρία γίνεται για μαλλιά και κουρέματα. Ή μήπως όχι; Μήπως γίνεται στα αλήθεια για τον τρομερό λύκο με το όνομα ανεργία που τρώει τις δουλειές και για μια κοτσίδα που σημαίνει πολύ περισσότερα από μια κοτσίδα;
Οι Μαμάδες Σε Δράση
Είμαστε μαμάδες όπως εσύ. Η καθημερινότητά μας απαιτητική και πολλές φορές δύσκολη, σχεδόν χαοτική. Παιδιά, Οικογένεια, Εργασία, Σχέσεις! Δημιουργήσαμε αυτή την ομάδα με στόχο την παρέα και την ανταλλαγή απόψεων και συμβουλών ώστε να ομορφύνουμε την καθημερινότητά μας. Θέλουμε να ζούμε την κάθε μέρα μας ουσιαστικά, με πραγματικούς φίλους δίπλα μας, με αυτοπεποίθηση και τόλμη απέναντι στις προκλήσεις.
Στην ομάδα μας είναι ευπρόσδεκτες όλες οι Μαμάδες με παιδιά ηλικίας 0 – 10 ετών καθώς και οι εγκυμονούσες, χωρίς διακρίσεις χρώματος, θρησκείας, και λοιπών πεποιθήσεων.
Αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις για τις εκδηλώσεις και συναντήσεις μας, μπορείς να στείλεις μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: mamadesedrasi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου