Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Άτακτη υποχώρηση του Μαξίμου – Αποσύρονται δυνάμεις των ΜΑΤ από Λέσβο και Χίο

Χάος στη Λέσβο...Πολίτες με όπλα εναντίον αστυνομικών, αναφορές για τραυματίες - Νέα εισβολή σε ξενοδοχείο με ΜΑΤ...



Ταμπουρωμένες στο στρατόπεδο Κυριαζή στη Λέσβο βρίσκονται αυτή την ώρα έξι διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες δέχονται πυροβολισμούς από κατοίκους της Λέσβου που κρατούν καραμπίνες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ethnos, που υπογράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης.


Το κλίμα είναι πολεμικό, με τους αστυνομικούς να περιμένουν ενισχύσεις για να μπορέσουν να ελέγξουν τις οργανωμένες ένοπλες ομάδες. Η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει από κάθε έλεγχο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, καθώς οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. δέχονται πλέον επιθέσεις με όπλα.

Στη θέση όπου θα κατασκευαζόταν το νέο κέντρο δύο αστυνομικοί δέχτηκαν νωρίτερα πυροβολισμούς με καραμπίνες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν στα πόδια από σκάγια και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Επίσης, μία κλούβα των ΜΑΤ «γαζώθηκε» από καραμπίνες, με τους αστυνομικούς να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν άρον άρον το σημείο για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, στις 18.30 οργανωμένη ομάδα ατόμων εισέβαλε σε δεύτερο ξενοδοχείο στο Δήμο Γέρα, όπου διαμένουν αστυνομικοί από την Αθήνα. Οι κάτοικοι εισέβαλαν στα δωμάτια, πήραν τα προσωπικά αντικείμενα των αστυνομικών, τα πέταξαν έξω και τα έκαψαν.

Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, ζήτησε από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να αποσυρθούν άμεσα οι διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ από Μυτιλήνη και Χίο.

Οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. διαμαρτυρήθηκαν έντονα για όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ώρες εναντίον των συναδέλφων τους, με αποκορύφωμα –όπως λένε- την εισβολή κατοίκων της Χίου στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν άντρες της ΥΜΕΤ...




Νίκος Χριστοφάκης - Σωτήρης Σκουλούδης 
Oι κάτοικοι της Μυτιλήνης πολιορκούν στην περιοχή Παγάνη το στρατόπεδο Κυριαζή στο οποίο φιλοξενούνται οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποβιβαστεί στο νησί. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στις θέσεις Καράβα και Διαβολόρεμα επιστρέφουν σταδιακά προς την πρωτεύουσα Μυτιλήνη για να εισέλθουν στο στρατόπεδο γύρω από το οποίο οι κάτοικοι έχουν ανάψει φωτιές και τους αναμένουν. Η κατάσταση είναι έκρυθμη.


Οι πολιορκητές του στρατοπέδου απειλούν να μην αφήσουν τις αστυνομικές δυνάμεις να κλείσουν μάτι όλη τη νύχτα.
Σύμφωνα με πληροφορίες σε εξέλιξη βρίσκονται συνομιλίες μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας από τη μια , των Αρχών και της Αστυνομίας από την άλλη προκειμένου να βρεθεί μια διέξοδος στο ολοκληρωτικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει η εκστρατευτική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
Ήδη δε Λέσβο και Χίο έχουν καταγραφεί 43 αστυνομικοί τραυματίες και ο αριθμός αυτός αναμένεται να μεγαλώσει όσο περνούν οι μέρες και συνεχίζονται οι συγκρούσεις. Υπάρχουν και διαρροές από την ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα οι οποίες δεν έχουν επίσημο χαρακτήρα οι οποίες κάνουν λόγο για δύο τραυματίες αστυνομικούς από σκάγια κυνηγετικής καραμπίνας, γεγονός που δεν έχει επιβεβαιωθεί, ούτε είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί εάν δεν ειπωθούν όλα επίσημα και ξεκάθαρα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Αστυνομίας 
Γύρω στις 19.30 έγινε γνωστό πως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί στο Μαξίμου τον Περιφερειάρχη Βορείοανατολικού Αιγαίου Κ. Μουντζούρη προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο ήδη ολοκληρωτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η κυβερνητική τακτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου