Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Στην Κατερίνη η διεξαγωγή της τελικής φάσης των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου Λυκείων Ελλάδος & Κύπρου



Παρουσία του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο Κατερίνης, η πρώτη συνάντηση εργασίας της οργανωτικής επιτροπής της τελικής φάσης των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου Λυκείων Ελλάδος & Κύπρου, το οποίο θα διεξαχθεί στις 06 & 07 Μαΐου, στις εγκαταστάσεις του Α’ Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης: ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Νίκος Τσιαμπέρας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Ιωάννης Καζταρίδης, η υπεύθυνη Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Ευρώπη Στεφανίδου, ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Μπεινάς, το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ Δημήτριος Αποστολόπουλος, ο σωματειακός προπονητής Ιωάννης Παπαργυρίου, η πρόεδρος Κριτών Στίβου Πιερίας – Ημαθίας Βέτα Μοσχονά, ο πρόεδρος του συλλόγου Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Πιερίας Ανδρέας Παπανικολάου, ο πρόεδρος του Αρχελάου Κατερίνης Άλκης Τασιόπουλος, ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής στίβου Σταύρος Ζουγγουρίδης.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος κατά την έναρξη της συνάντησης: «Είναι σημαντική επιτυχία για την πόλη της Κατερίνης και την Πιερία ευρύτερα η ανάληψη της σπουδαίας αυτής διοργάνωσης. Εργαζόμαστε ήδη μεθοδικά για ένα επιτυχημένο από κάθε άποψη πρωτάθλημα, με έμφαση στη φιλοξενία, την άρτια οργανωτική και αγωνιστική έκβασή του, που θα αποτελέσει την αφετηρία ανάληψης ακόμη μεγαλύτερων διοργανώσεων στο άμεσο μέλλον».
Με την ευκαιρία ο κος Κουκοδήμος αναφέρθηκε και σε μία σειρά παρεμβάσεων που σχεδιάζει να υλοποιήσει η δημοτική αρχή σε αθλητικούς χώρους και εγκαταστάσεις – υποδομές: «Έχουμε ξεκινήσει και δουλεύουμε στην κατεύθυνση ανακατασκευής του Α’ Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κατερίνης. Τουλάχιστον σε ό, τι αφορά το ταρτάν, στο αγωνιστικό κομμάτι του γηπέδου θα κάνουμε μία σειρά μίνι παρεμβάσεων εν όψει του πρωταθλήματος, ενώ τον Αύγουστο ευελπιστώ να έχει βρεθεί το κονδύλι για να ξεκινήσει ο εργολάβος την πλήρη αντικατάσταση του ταρτάν. Παράλληλα και στο εσωτερικό του Α’ΔΑΚ κάτω από την κερκίδα θα προχωρήσουμε σε βελτιωτικές παρεμβάσεις. Έμφαση θα δώσουμε στη διαρκή καθαριότητα των εγκαταστάσεων, κάτι που το οφείλουμε στα παιδιά μας».
ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΑΡΤΙΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
Επιπλέον, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που συνεχίζονται στο πίσω μέρος του γηπέδου, στο χώρο που διαμορφώνεται για τους δρομείς μεγάλων αποστάσεων και για τους περιπατητές, όπου προανήγγειλε ότι θα τοποθετηθεί και ένα «πάρκο τσέπης», ένα υπαίθριο γυμναστήριο ουσιαστικά, καθώς και δύο μεγάλες ευθείες με ταρτάν για ανοίγματα, ενώ σταδιακά θα γίνει και αγορά αθλητικών οργάνων. «Επενδύουμε στον αθλητισμό  και την παιδεία και θα συνεχίσουμε να φροντίζουμε αυτούς τους άξονες κατά προτεραιότητα. Ταυτόχρονα, στόχος μας είναι να αναβαθμιστεί και να γίνει ταρτάν και στο γήπεδο του Κορινού. Επίσης, προγραμματίζουμε το Β’ ΔΑΚ να ανακατασκευαστεί εξ ολοκλήρου. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την προσπάθεια που καταβάλετε κάθε φορά. Καλή επιτυχία στη διοργάνωση. Καλή επιτυχία σε όλους μας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.
«Στόχος μας είναι να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας και να διοργανώσουμε ασφαλείς και επιτυχημένους αγώνες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Νίκος Τσιαμπέρας, ο οποίος διηύθυνε την συζήτηση, ενώ τόσο ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Ιωάννης Καζταρίδης, όσο και όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τη βεβαιότητά τους ότι η σπουδαία διοργάνωση με την συμμετοχή 650 αθλητών – αθλητριών & προπονητών, θα στεφθεί από εξαιρετική επιτυχία.
Αξίζει να επισημανθεί, ότι, παράλληλα θα συσταθεί τεχνική επιτροπή της διοργάνωσης με την συμμετοχή προπονητών στίβου, ενώ την τιμητική επιτροπή που θα συσταθεί αναμένεται να απαρτίζουν ο Σεβ. Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας Γιώργος Τζήμας και ο Διοικητής της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Ιωάννης Δημητρέλλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου