Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

«Οδηγήστε με σε ειδικό δικαστήριο, αν έχετε τα κότσια»...


Αιχμες Τσίπρα κατά Μητσοτάκη-Αδωνη, για το σκάνδαλο Novartis.

«Η απάτη των αρίστων αποκαλύπτεται» σε 7 BINTEO...
Τα επτά βίντεο που «αποκαλύπτουν την απάτη της Ν.Δ.» άνοιξαν την πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στο Tae Kwon Do του Φαλήρου λίγο πριν την κεντρική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Οι επτά θεματικές είναι:

Πρώτοι με διαφθορά
Ήταν κάποτε ένας μισθός
Ο Πρωθυπουργός λείπει ταξίδι για δουλειές
Κοινωνικό κράτος: Κατεδαφιζόμεθα
Νιώθεις ασφαλής τώρα;
Για ψυκτικός καλός είσαι
Εσύ το πίστεψες;

H ομιλία Τσίπρα

"Ήρθε η ώρα της κοινωνικής και πολιτικής αντεπίθεσης" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, στην πρώτη  εκδήλωση του κόμματος μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία όπως επεσήμανε, μέσα σε επτά μήνες, έχει φέρει ξανά στην επιφάνεια όλες τις αιτίες εκείνες που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση: "Στο κράτος της διαφθοράς και της διαπλοκής. Στην εθνική και κοινωνική ανασφάλεια. Στην οικονομική στασιμότητα. Σε μια ανάπτυξη μόνο για τους ισχυρούς και σε μια κοινωνία διακρίσεων".

"Δεν αρκεί να θυμώνουμε. Δεν φτάνει να γκρινιάζουμε. Δεν αρκεί να εκδηλώνουμε την πικρία μας για την πορεία που ανακόπηκε με τις πιο ανήθικες μεθόδους", τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Και πρόσθεσε: "Ήρθε η ώρα της κοινωνικής και πολιτικής αντεπίθεσης. Ήρθε η ώρα να δράσουμε με τα όπλα που η δημοκρατία μας παρέχει".

Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε όλα όσα πρέπει να υπερασπιστεί η προοδευτική παράταξη: "Δεν θα αφήσουμε το κοινωνικό κράτος, τη πρώτη κατοικία, τους μισθούς, τις συντάξεις, την Υγεία, την Παιδεία, το Περιβάλλον, στις ορέξεις των «αρίστων», των διαπλεκόμενων, των βαρόνων, των ολιγαρχών, των παρασιτικών κυκλωμάτων που επέστρεψαν".

Αναφερόμενος στους επτά μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ, υπογράμμισε πως "μας ξαναγυρίζει με μεγάλη ταχύτητα πίσω, στις αιτίες που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία". Και συμπλήρωσε: "Στο κράτος της διαφθοράς και της διαπλοκής. Στην εθνική και κοινωνική ανασφάλεια. Στην οικονομική στασιμότητα. Σε μια ανάπτυξη μόνο για τους ισχυρούς & σε μια κοινωνία διακρίσεων".

Αιχμες κατά Μητσοτάκη-Αδωνη, για το σκάνδαλο Novartis

"Φοβούνται την έρευνα. Φοβούνται την Δικαιοσύνη. Φοβούνται την αλήθεια. Φοβούνται και κηρύττουν τον πόλεμο στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν κουκούλωσε την υπόθεση της Novartis και έδωσε την ευκαιρία να διερευνηθεί. Σήμερα μέσα στον πανικό και την απελπισία -εμείς δεν ξέρουμε γιατί ανησυχούν αλλά είμαι σίγουρος ότι οι ίδιοι ξέρουν γιατί ανησυχούν- έφτασαν στο σημείο να λένε ότι εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταδικαστούμε σε ισόβια για εσχάτη προδοσία. Αυτή την εξαιρετική τιμή, την επιφυλάσσουν για μένα."

"Τους απαντώ σήμερα από εδώ":


"Είμαι εδώ, αν έχετε τα κότσια, μην τρομοκρατείτε τους ανθρώπους που σήκωσαν ανάστημα, αν έχετε τα κότσια να πάτε εμένα σε ειδικό Δικαστήριο. Αν δεν τα έχετε όμως σταματήστε να γελοιοποιείτε και να βιάζετε τους θεσμούς. Σταματήστε αυτή την άθλια καραμέλα της χρεοκοπίας και αφήστε την Δικαιοσύνη να ερευνήσει το σκάνδαλο Novartis ως το τέλος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου