Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Μήνυμα Θανάση Λιακόπουλου για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου

Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου, αποτελεί διπλή γιορτή για το Έθνος. Είναι συνάμα επέτειος της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας και ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου για την Ορθοδοξία. Οι δύο μεγάλες σημερινές εορτές, ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η Ελληνική Επανάσταση του 1821, δε συνδυάστηκαν τυχαία τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του ανεξάρτητου νεότερου Ελληνικού Κράτους. Η σύνδεσή τους υποδήλωνε ότι η επανάσταση- τότε από τον οθωμανικό ζυγό- ήταν μια “καλή είδηση”, μια χαρμόσυνη αναγγελία στο πρότυπο του μηνύματος της Θείας Ενσαρκώσεως.

Σήμερα τιμούμε τους ήρωες του ‘21, οι οποίοι με ήθος και βαθιά πίστη στις αξίες και ιδανικά της Ελλάδας, θυσιάστηκαν για το μέλλον του Έθνους, για το παρόν και το μέλλον μας. Η 25η Μαρτίου σηµατοδότησε την απαρχή µιας καινούριας πορείας για τους σκλαβωµένους ραγιάδες, που κέρδισαν τη λευτεριά τους, ύστερα από µια τιτάνια απελευθερωτική πάλη που κράτησε εφτά σχεδόν χρόνια. Έπειτα από τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς στον τουρκικό ζυγό, έπειτα από πολύνεκρες απελευθερωτικές εξεγέρσεις, και μακρά προετοιμασία για την αφύπνιση του αντιστασιακού πνεύματος των υποδούλων Ελλήνων, η 25η Μαρτίου 1821, υπήρξε η απαρχή νέων αγώνων και αναρίθμητων θυσιών του λαού μας για την εθνική μας ανεξαρτησία, για την απολύτρωση από τους βάρβαρους κατακτητές.
Η απελευθέρωση της Ελλάδας το 1821 υπήρξε ένας μεγάλος σταθμός στη μακραίωνη ιστορία μας, ένα συλλογικό επίτευγμα, μία κοινή προσπάθεια ενός ηρωικού λαού. Χρέος μας να διατηρήσουμε και να ενδυναμώσουμε το διαχρονικό μήνυμα των αγώνων της ανεξαρτησίας, το μήνυμα πως ακόμα και ο πιο δύσκολος στόχος μπορεί να επιτευχθεί με όραμα, αποφασιστικότητα και ομόνοια. Κι έναν τέτοιο δύσκολο στόχο καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας τη φετινή επέτειο της 25ης Μαρτίου, την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Ένας αόρατος εχθρός που απειλεί όχι μόνο εμάς ως λαό αλλά την παγκόσμια ανθρώπινη κοινότητα. Φέτος δεν θα παρακολουθήσουμε τη δοξολογία, δεν θα παραστούμε σε παρέλαση και καταθέσεις στεφάνων. Θα τιμήσουμε, όμως, τη διπλή μεγάλη γιορτή του Έθνους μας από το σπίτι μας. Θα υψώσουμε τη σημαία στα μπαλκόνια μας, θα ζητωκραυγάσουμε με ενότητα, ομοψυχία και με το απαράμιλλο Ελληνικό σθένος πως κι από αυτή την δοκιμασία θα βγούμε νικητές.
Ζήτω η 25η Μαρτίου
Ζήτω η Ελευθερία
Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες   

Θανάσης Γ. Λιακόπουλος
Επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου