Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Τυρόπιτα ξεσκέπαστη, με μυζήθρα και άνηθο από τη Μάνη

nor_shutterstock_308915360
Μέτριας Δυσκολίας / Προετοιμασία: 30' Χρόνος: 1 ώρα + 10'
Υλικά για ταψί 38 εκ.
  • 1 συσκευασία Ζύμη κουρού
  • 1 κιλό φρέσκο, ανάλατο τυρί (μπορούμε να βάλουμε μυζήθρα φουλ λιπαρών ή το πιο άπαχο ανθότυρο - με διαφορετικά, αν και εξίσου ενδιαφέροντα, αποτελέσματα), θρυμματισμένο με το χέρι
  • 6 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 150 ml γάλα φρέσκο
  • 60 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι

Διαδικασία


Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.

Λαδώνουμε το ταψί και απλώνουμε τα 2 φύλλα κουρού, το ένα πάνω στο άλλο, έτσι ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το τυρί, τα αυγά, το λάδι, το γάλα, τον άνηθο και το αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη ή με μια κουτάλα για 5 λεπτά, μέχρι να προκύψει ένα κρεμώδες μείγμα.

Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στο φύλλο και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ρίχνουμε λίγο λαδάκι στην επιφάνεια και πασπαλίζουμε με πιπέρι, αν θέλουμε. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά. Την απολαμβάνουμε ζεστή αλλά και κρύα.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου