Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Εισήγηση «βόμβα» για υποβιβασμό του Ολυμπιακού και ισόβιο αποκλεισμό Μαρινάκη!...


 Να υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός, να τιμωρηθεί με ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο ο Βαγγέλης Μαρινάκης και να επιβληθεί πρόστιμο 3 εκατ. ευρώ! Αυτή είναι η εισήγηση – βόμβα της ερευνήτριας της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ Παναγιώτας Σπανού σε ότι αφορά στην Πειραϊκή ΠΑΕ και στον ιδιοκτήτη της για την υπόθεση των «28», η οποία αφορά στημένους αγώνες της περιόδου 2012 – 2015 και τη δράση «συμμορίας» στον χώρο του ποδοσφαίρου. Η κ. Σπανού έκανε την εισήγηση της στο δικαστικό σώμα της Επιτροπής Δεοντολογίας, αφού πρώτα μελέτησε το βούλευμα των 28 προσώπων που έχουν παραπεμφθεί σε δίκη.

Η εισήγηση έγινε σύμφωνα με το άρθρο 27 του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΠΟ που αναφέρεται σε «προκαθορισμό αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικούς λόγους» και παραπέμπει για τις ποινές στο άρθρο 29 «επηρεασμός για χειραγώγηση αγώνα» και περιλαμβάνει τις πιο βαριές τιμωρίες των πειθαρχικών κανονισμών.

Το μέλος της ΕΔ εκτιμά ότι μεταξύ άλλων υπάρχει χειραγώγηση του αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο το 2015 για στοιχηματικούς λόγους και γι’ αυτό εισηγείται τόσο βαριά ποινή για την ομάδα και τον ιδιοκτήτη της. Ίδια ποινή προτείνεται τόσο για τον Ατρόμητο (υποβιβασμός), όσο και για τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Γιώργο Σπανό.

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 15 φυσικά πρόσωπα και θα την κρίνει το δικαστικό σώμα της Επιτροπής Δεοντολογίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου