Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Ηλεκτροντικά τα δικαιολογητικά από ληξιαρχείο και δηματολόγια


Σε εφαρμογή το νέο Μητρώο πολιτών- Τι αλλάζει σε ληξιαρχικές ...

Από τον επόμενο μήνα, τον Μάιο, σχεδόν το σύνολο των δικαιολογητικών που χρειάζονται οι πολίτες θα μπορούν να λαμβάνονται ηλεκτρονικά, περιορίζοντας τη γραφειοκρατία και διευκολύνοντας το σύνολο των Ελλήνων, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Στο πακέτο δικαιολογητικών που θα εκδίδονται ηλεκτρονικά από τα ληξιαρχεία και τα δημοτολόγια μέσα από τη χρήση του Μητρώου Πολιτών και τη συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, περιλαμβάνονται τα πιστοποιητικά γεννήσεως, γάμου, βάπτισης, οικογενειακής κατάστασης, μόνιμης κατοικίας, εγγυτέρων συγγενών κ.λπ.
Όπως εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών, όλα αυτά τα δικαιολογητικά θα λαμβάνονται ηλεκτρονικά από τους πολίτες αλλά και από το δημόσιο, χωρίς αίτηση, αν κρίνεται αναγκαίο.
«Πρόκειται για μια πάρα πολύ κρίσιμη και σημαντική αναβάθμιση, η οποία έρχεται σε συνέχεια άλλων πρωτοβουλιών, όπως είναι η ηλεκτρονική δήλωση των αδήλωτων τετραγωνικών μέτρων στην κατοικία, μέσα από την πλατφόρμα της ΚΕΔΕ, και την ψηφιοποίηση εκλογικών διαδικασιών» είπε.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο υπουργός Εσωτερικών υπενθύμισε ότι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ο χρόνος για την κατάθεση αίτησης για τα αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα λήγει στις 30 Ιουνίου.
Αναφερόμενος στην τηλεργασία, την οποία χρησιμοποιεί πλέον ένα σημαντικό τμήμα των εργαζομένων στο δημόσιο, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι «πολλές από τις καινοτομίες που αναπτύσσονται πρέπει να θεσμοθετηθούν, καθώς κανείς δεν είχε προβλέψει μέχρι τώρα ότι μπορεί να βρεθούμε σε μια κατάσταση που θα χρειασθεί ευρεία χρήση της τηλεργασίας. Άρα είναι ζητούμενα και προκλήσεις και σε επίπεδο θεσμικό πλέον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου