Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των σχολικών τροχονόμων!


Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πιερίας «Η Πρωτοπορία ...
Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”, εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα που δίνουν αυτό το διάστημα οι 21 σχολικοί τροχονόμοι του Δήμου Κατερίνης, διεκδικώντας τα χρήματά τους για τους μήνες τους οποίους δε λειτουργούσαν τα σχολεία, λόγω της έκτακτης κατάστασης της πανδημίας.

Οι «εθελοντές» εργαζόμενοι, όπως αποκαλούνται από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και από όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά, είναι οι ήρωες που εξασφαλίζουν την ασφαλή πρόσβαση των παιδιών μας στα σχολεία και, αμείβονται με το αστρονομικό ποσό των 176 ευρώ. Μακριά και πέρα από Συλλογικές Συμβάσεις, χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα, ανασφάλιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Οι εθελοντές που με αυτήν την αποζημίωση είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν μέχρι και τον εξοπλισμό τους (γιλέκα, πινακίδες stop), ενώ δεν τους έχουν χορηγηθεί ούτε Μέσα Ατομικής Προστασίας.
Είναι τουλάχιστον προκλητικοί οι υπεύθυνοι όταν ενώ το κονδύλι για τις αποζημιώσεις των σχολικών τροχονόμων έχει καταβληθεί στους δήμους από τον περασμένο Φλεβάρη, εκείνοι επικαλούνται γραφειοκρατικά κωλύματα.
Αυτό το απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς υλοποιείται από όλες τις κυβερνήσεις και την εκάστοτε δημοτική αρχή, που βαδίζουν απαρέγκλιτα στα χνάρια της πολιτικής που εφαρμόζει η ΕΕ,  προκειμένου οι εργαζόμενοι να δουλεύουν και να πληρώνονται όπως, όποτε και αν θέλουν τα αφεντικά.
Τέρμα πια ο εμπαιγμός!
Εδώ και τώρα οι σχολικοί τροχονόμοι να λάβουν την αποζημίωσή τους. Να προσληφθούν από το Δήμο Κατερίνης με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Φτάνουν πια τα μεγάλα λόγια και οι υπεκφυγές.
Το ζήτημα της καθαριότητας των σχολείων, αλλά και της ασφαλούς πρόσβασης των παιδιών μας σε αυτά είναι πάγια και διαρκής ανάγκη. Δεν μπορεί αυτές οι θέσεις να καλύπτονται με εργαζόμενους που θα αμείβονται με μισθούς πείνας και εθελοντισμό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου