Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Η παρωδία της προανακριτικής έλαβε τέλος...


Πόσα θέλετε να μας τρελάνετε με τη Novartis;...
Αυτά που ζήσαμε εννιά μήνες ήταν πρωτόγνωρα και ντροπιαστικά. Καταστρατηγήθηκε κάθε έννοια της μυστικότητας της διαδικασίας, οι ίδιοι βουλευτές που έχουν ορκιστεί στο Σύνταγμα το κουρέλιασαν με διαρροές από τη διαδικασία.Η παρωδία της προανακριτικής έλαβε τέλος! ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έβγαλαν το πόρισμα τους και το πολιτικό σύστημα νομίζει ότι έκανε το καθήκον του!

Αυτά που ζήσαμε εννιά μήνες ήταν πρωτόγνωρα και ντροπιαστικά. Καταστρατηγήθηκε κάθε έννοια της μυστικότητάς της διαδικασίας, οι ίδιοι βουλευτές που έχουν ορκιστεί στο Σύνταγμα το κουρέλιασαν με διαρροές από τη διαδικασία. Μαθαίναμε σε πραγματικό χρόνο τι γινόταν μέσα στην αίθουσα, απόρρητα έγγραφα έγινα φέιγ βολάν, όχι στο όνομα της αλήθειας αλλά της κομματικής σκοπιμότητας. Το κάθε κόμμα έκανε «κοπτική ραπτική» και παρουσίαζε τη δική του αλήθεια για την υπόθεση.

Ζήσαμε και μια πρωτόγνωρη παραδοξότητα, παρακολουθήσαμε με εντολή της εκτελεστικής εξουσίας, τη νομοθετική να υποδύεται τον εισαγγελέα και να καθίζει στο σκαμνί τους λειτουργούς της ανεξάρτητης δικαιοσύνης. Μπερδέψαμε τους ρόλους και τις ανεξαρτησίες των εξουσιών μας!

Από την άλλη έχουμε μέλη - βουλευτές της προανακριτικής να είναι κομματικοί που υποδύονται τους εισαγγελείς και τους ανακριτές… και έκαναν δηλώσεις ότι θα βγάλουν τις κουκούλες! Η τραγελαφική πραγματικότητα που παρακολουθεί ο πολίτης είναι, ότι όλες οι πλευρές υπονομεύσαν τη διαδικασία με τις κομματικές αντιπαραθέσεις, με τη διαρροή εγγράφων πριν καν τεθούν υπ’ όψιν των εισηγητών αυτής και αποδείχτηκε ότι ο βουλευτής ούτε λειτουργεί αλλά ούτε και πρέπει να λειτουργεί ως δικαστής και εισαγγελέας.

Κάποια στιγμή αυτή η παρωδία με τις προανακριτικές που δήθεν διερευνούν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων πρέπει να σταματήσει. Γιατί πολύ απλά, αυτό γίνεται με όρους κομματικής πλειοψηφίας και πολιτικών συσχετισμών.

Αλλά το δυστύχημα είναι ότι μέσα από αυτήν τη διαβρωμένη από σκοπιμότητες διαδικασία οι πολίτες λένε, «όλοι ίδιοι είσαστε» και δεν ξεχνούν τις πραγματικές διαστάσεις του ζητήματος.

Γιατί σκάνδαλο Novartis υπάρχει αντικειμενικά, γιατί όλοι το παραδέχονται αλλά δεν υπάρχει ένοχος.

Οι Έλληνες πολίτες δεν θα μάθουν ποιοι ήταν οι επίορκοι γιατροί, όπως επίσης δεν θα μάθουν εάν υπήρξαν πολιτικές αποφάσεις που ευνόησαν συγκεκριμένες φαρμακοβιομηχανίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χθες και η ΝΔ σήμερα δεν είδαν το ζήτημα έτσι ώστε να γίνει πραγματική διερεύνηση σκανδάλου, αλλά ως ευκαιρία να αλληλοκατηγορηθούν.

Αλλά υπάρχει και ένα σκάνδαλο, πρέπει κάποτε να μάθουμε και κάποιος να πληρώσει. Το πολιτικό σύστημα πρέπει κάποτε να αναλάβει την ευθύνη του.

Οι ΗΠΑ έκλεισαν το κεφάλαιο της Novartis Hellas, βάζοντας αρκετά εκατομμύρια δολάρια στα δημόσια ταμεία, ενώ εδώ η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζουν ανακοινώσεις κατηγορίας, χωρίς τα δημόσια ταμεία της χώρας να έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ.

Αλλά ζούμε το απίστευτο, με το πόρισμα της η ΝΔ να «στέλνει» τον Παπαγγελόπουλο στο ειδικό δικαστήριο για οχτώ αδικήματα και την ίδια ώρα ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Λάμπρος Σοφουλάκης να ακυρώνει αυτό το αφήγημα με το αποτέλεσμα της προκαταρκτικής έρευνας για τυχόν παρατυπίες κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους , σε σχέση με την Novartis, της εισαγγελέως διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, και των επίκουρων της, Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη.

Πρώτα απ΄ όλα αφού οι εισαγγελείς διαφθοράς ενήργησαν σύννομα και δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους τα οποία να δικαιολογούν την άσκηση ποινικής δίωξης για τις πράξεις που τους αποδίδονται, πως ο Παπαγγελόπουλος είναι ηθικός αυτουργός;

Επίσης ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επισημαίνει ότι κατά την εξονυχιστική έρευνά του προέκυψαν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα ποινικά αδικήματα σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων, τα οποία ζητά να ερευνηθούν από τον αρμόδιο εισαγγελέα πλημμελειοδικών. Στα πρόσωπα για τα οποία ζητά διερεύνηση για διάπραξη συγκεκριμένων ποινικών αδικημάτων περιλαμβάνονται οι μάρτυρες που στηρίχθηκε το πόρισμα της ΝΔ για τις ευθύνες Παπαγγελόπουλου.

Για να το καταλάβετε, ο κ. Σοφουλάκης θεωρεί ότι οι κατήγοροι του Παπαγγελόπουλου πρέπει να ελεχθούν ποινικά για ψευδορκία.

Απ’ την πλευρά του ο έτερος Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, διαφώνησε με τον κ. Σοφουλάκη και συνέταξε δικό του πόρισμα και ζητά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά της Ελένης Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, ψευδή βεβαίωση, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Και εδώ κάπου χάνεται η μπάλα! Πόσα θέλετε να μας τρελάνετε με τη Novartis;

Οι πολίτες έβγαλαν τα συμπεράσματα τους και σας στέλνουν…χαιρετίσματα!...

Νίκος Παναγιωτόπουλος
Πηγή: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου