Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Στο 100% η ετοιμότητα του ελληνικού Στόλου...



Kρίσιμες οι επόμενες ώρες...
Την ενεργοποίηση όλων των μέσων θαλάσσιας και εναέριας επιτήρησης του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και την πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα στο 100% του Στόλου, αποφάσισε το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων κατά την πρωινή έκτακτη συνεδρίαση του, υπό τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, που θα ενημερώσει σχετικά το ΚΥΣΕΑ, το οποίο θα συνέλθει, υπό τον Πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη στις 12.00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ανώτατο στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων., εκτιμά ότι η πορεία του τουρκικού ερευνητού πλοίου Oruce Reis προς περιοχή νότια της Καρπάθου ανοιχτά του συμπλέγματος της Μεγίστης, είναι ένδειξη των προθέσεων της Τουρκίας. Ωστόσο, οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες, διότι θα φανεί, αν η Άγκυρα εννοεί την προσβολή ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, ή κάνει μια ακόμη κίνηση εντυπωσιασμού, με στόχο την διπλωματική και πολιτική αξιοποίησής της.

Ήδη σε πολεμικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε δημοσιογράφους ο οποίος μίλησε για το Ορούτς Ρέις που απέπλευσε κατευθυνόμενο προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα για έρευνες συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων. «Με την εντολή του προέδρου μας τα πλοία μας κατευθύνονται στην περιοχή. Έτσι, όπως φαίνεται, έχουν γίνει υποχωρήσεις από τα κυριαρχικά δικαιώματα των νησιών και της Κρήτης από την Ελλάδα και αυτό ουσιαστικά ενισχύει τις θέσεις μας».

Επίσης το ΓΕΝ αξιολογεί , ότι το Oruce Reis που απέπλευσε τα ξημερώματα από την ναυτική βάση της Αττάλειας, συνοδεύεται από δύο βοηθητικά σκάφη, καθώς και τουρκικά πολεμικά πλοία. Ο ελληνικός Στόλος είναι έτοιμος και αναμένει από τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, τις σαφείς εντολές της πολιτικής ηγεσίας. Οι λεγόμενες “κόκκινες γραμμές” που έχει θέσει η Κυβέρνηση, αναμένεται να να αποσαφηνιστούν όπως και οι κανόνες εμπλοκής, δηλαδή οι εντολές που θα ΄χουν οι κυβερνήτες των πολεμικών πλοίων που ήδη βρίσκονται στην περιοχή.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
Ενισχύστε το SLpress.grΓια να κάνετε δωρεά πατήστε εδώ
Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα...
slpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου