Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Γκρατιναρισμένα ζυμαρικά με μανιτάρια

 


Υλικά

  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μανιτάρια λευκά, καθαρισμένα με νοτισμένη πετσέτα και κομμένα σε λεπτά φετάκια
  • 250 γρ. πένες
  • 150 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας (από βαζάκι)
  • 200 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Εν τω μεταξύ, σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τις πένες και τις βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ελαφρώς λαδωμένο πυρέξ. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, την σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Συμβουλή: Αντί για μανιτάρια βάζουμε κοτόπουλο ή κρέας σε κυβάκια, ακόμη και κεφτεδάκια, κομένα σε μικρά κομμάτια, πο μας έχουν περισσέψει από την προηγουμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου