Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ για την 108η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό

Η 108η επέτειος απελευθέρωσης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό που τιμούμε σήμερα και η διαχρονική προσήλωση του λαού μας στις αρχές της ελευθερίας και της δημοκρατίας, καθόρισαν την ίδια την πορεία της πόλης μας.

Υποκλινόμαστε με σεβασμό στους προγόνους μας, οι οποίοι με την αυτοθυσία και τους υπερήφανους αγώνες τους, μας κληροδότησαν την Ελευθερία και την Εθνική αξιοπρέπεια.Στη σημερινή επέτειο, για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας ματαιώθηκαν, όπως ήταν επιβεβλημένο, οι παρελάσεις και οι παράλληλες εκδηλώσεις. Είμαι όμως ιδιαίτερα χαρούμενος που φέτος, στο Μνημείο του Συνταγματάρχη Σβορώνου - ένα σημείο αναφοράς για την 16η Οκτωβρίου 1912 - ως ένα Αγιοκέρι Μνήμης & Τιμής για όσους πολέμησαν για την απελευθέρωση της Κατερίνης εκπληρώσαμε στοιχειώδες χρέος και με σειρά παρεμβάσεων, δώσαμε επιτέλους στο χώρο την ιστορική υπόσταση, που αξίζει στους ήρωές μας.

Εν όψει των κάθε είδους προκλήσεων του παρόντος και του μέλλοντος, τα μηνύματα των αγώνων τους παραμένουν επίκαιρα και μας εμπνέουν να συνεχίσουμε με ομοψυχία και αρραγή ενότητα να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο, για τα παιδιά μας, για όλους μας.

108 χρόνια Ελεύθερη πόλη. Χρόνια πολλά στην Κατερίνη μας. Χρόνια πολλά στη Μακεδονία.

 

 

Κώστας Κουκοδήμος

Δήμαρχος Κατερίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου