Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Όλα του γάμου δύσκολα, για το ΥΠΑΑ&Τ………

 Όλα του γάμου δύσκολα λοιπόν για  το ΥΠΑΑΤ κατά την υποβολή των αιτήσεων στην ηλεκτρονικής πλατφόρμα του μέτρου 21 για την έκτακτη προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID – 19, και αφορά την ελαιοποιήσιμη και διπλής κατεύθυνσης ελιά.

 
Ένα πρόγραμμα που από την πρώτη μέρα εκτέλεσης του εμφάνισε σειρά προβλημάτων.
 
·           Η πλατφόρμα σέρνεται σε πολλές των περιπτώσεων.
·           Χιλιάδες κατά κύριο επάγγελμα ελαιοπαραγωγοί, λόγω και της πανδημίας είδαν το εισόδημα τους να εκμηδενίζεται και για να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειές τους έκαναν όσα μεροκάματα μπόρεσαν σε άλλους τομείς (νόμιμα) και τώρα τιμωρούνται γιατί το σύστημα δεν τους αναγνωρίζει ως κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
·           Πολλές παραδοσιακές ποικιλίες ξεχάστηκαν και εντάχθηκαν εκ των υστέρων στο μέτρο.
 
Είναι εντυπωσιακή η ανικανότητα της κυβέρνησης των αρίστων και του επιτελικού κράτους. Αφού δεν έδωσε σε έναν στους δέκα κτηνοτρόφους, την κολοβή και καθυστερημένη επί εξάμηνο ενίσχυση, αφού ξέχασε ολόκληρους νομούς στην ενίσχυση της «Καλαμών» και του καρπουζιού, κατάφερε να δημιουργήσει ένα ακόμα φιάσκο.
 
Επειδή, και το μέτρο 21 όπως φαίνεται σχεδιάστηκε,  στο ποδάρι υπό την πίεση των χιλιάδων ελαιοπαραγωγών που έχουν πληγεί και συνεχίζουν να πλήττονται, είναι απαραίτητο να δοθεί παράταση στην υποβολή των αιτήσεων με παράλληλη τακτοποίηση του προβλήματος με τον χαρακτηρισμό των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών που ανέκυψε, και αποκλείει χιλιάδες κατά κύριο, ουσιαστικά, επάγγελμα αγρότες από το μέτρο στήριξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου