Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Η εκπομπή των ΦΥΣΙΚΩΝ "Αειφορική ανάταξη πόλεων" της Παρασκευής 26 Φεβρουαρίου 2021 : ΣΉΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 9:00 Μ.Μ.

https://youtu.be/-gqeBy7jXxk

Στην εκπομπή των ΦΥΣΙΚΩΝ με θέμα «Αειφορική ανάταξη πόλεων» θα γίνει συζήτηση σχετικά με μεθόδους και εργαλεία μέσω των οποίων μπορούμε να αντιμετωπίσουμε δομικές δυσλειτουργίες των Ελληνικών πόλεων με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, καθώς και την αύξηση της συνολικής τους απόδοσης, με εκ παραλλήλου διατήρηση και αξιοποίηση υφισταμένων θετικών στοιχείων τους.
Η εκρηκτική στις μέρες μας εξέλιξη των τεχνολογιών σε συνδυασμό με σύγχρονες επιστημονικές προσεγγίσεις και εργαλεία μας παρέχουν δυνατότητες σχεδιασμού και εφαρμογής παρεμβάσεων προς μια αειφορική κατεύθυνση σε τομείς όπως η χωροταξία και ο πολεοδομικός σχεδιασμός, οι αστικές αναπλάσεις, η κινητικότητα, η έξυπνη πόλη, η ενεργειακή πόλη, η ανθεκτική πόλη κ.ά.

Ο Σπύρος Κάνουρας αυτή τη φορά υποδέχεται και συζητά με
- τη Γεωργία Αϋφαντοπούλου, Δρ. Πολιτικό Μηχανικό - Συγκοινωνιολόγο, Διευθύντρια Ερευνών ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, Μέλος ΔΣ Κέντρου Καινοτομίας Thess INTEC,
- τη Μαρία Ζουρνά, αρχιτέκτονα μηχανικό, Διευθύντρια Ανάπτυξης του Μετρό Θεσσαλονίκης,
- τη Ντένια Κολοκοτσά, Δρ. Φυσικό, Καθηγήτρια Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης,
- το Νίκο Παπαμίχο, Πολεοδόμο Χωροτάκτη, πρ. Αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Αρχιτεκτόνων μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ, και
- τη Χάρι Χριστοδούλου, Δρ. Αρχιτέκτονα Πολεοδόμο, Επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου