Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΔΙΟΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 

    Με τη τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων, καθώς και με τη δέουσα ευλάβεια και κατάνυξη, το Δίον τίμησε με λαμπρότητα τη μνήμη της Πολιούχου και Προστάτιδάς του, της Αγίας Παρασκευής. 

    Το απόγευμα της Κυριακής 25 Ιουλίου στο Δίον, κατά το έθος πολλών ετών, τόσο οι κάτοικοί του όσο και οι ευλαβείς προσκυνητές, υποδέχθηκαν με ευλάβεια και κατάνυξη τα ιερά και χαριτόβρυτα λείψανα της Αγίας Παρασκευής από την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριπόλεως και Λιβύης κ.κ. Θεοφυλάκτου με τη παρουσία των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών. 

    Πριν την απόλυση του εσπερινού, ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Δίου, πατήρ Δημήτριος Κουτσιμάνης στη σύντομη προσφώνησή του, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Θεοφύλακτο που λάμπρυνε με τη παρουσία του τις λαυτρευτικές εκδηλώσεις της Πανηγύρεως και ευχήθηκε τόσο στους τοπικούς άρχοντες, όσο και στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ενορίας και των ευλαβών προσκυνητών, έτη πολλά και πλούσια τη Χάρη της Αγίας Παρασκευής στις ζωές όλων. Με την ευκαιρία της παρουσίας του Διοικητή της ΧΧΙV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου κ. Νικολάου Χρισταντώνη και την σχετικά πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του, ο π. Δημήτριος ευχαρίστησε τον κ. Ταξίαρχο για τη παρουσία του αλλά και για την αγαστή συνεργασία τους, στο πλαίσιο των ποιμαντικών του καθηκόντων στην μονάδα της ΙΠΒΑΛ, δίνοντας ως ευλογία στον κ. Ταξίαρχο μια εικόνα της Αγίας Παρασκευής, ευχόμενος πλούσια τη Χάρη της Αγίας στη ζωή του και καλή δύναμη στο έργο του. 

    Ανήμερα της μνήμης της Αγίας Παρασκευής, τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, στον ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Δίου, εψάλη ο όρθρος και στη συνέχεια τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή των πολιτικών και στρατιωτικών








αρχών, καθώς και των ευλαβών ενοριτών και προσκυνητών.  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου