Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 Την Κυριακή η αναβληθείσα θεματική ενότητα

 

 Η αναβληθείσα την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021 λόγω βροχόπτωσης δεύτερη θεματική ενότητα με αφορμή το επετειακό έτος «Πενήντα  χρονιά Φεστιβάλ Ολύμπου», θα πραγματοποιηθεί τελικά την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, στις 7 το βράδυ, στον ίδιο τόπο, στον αύλειο χώρο του Κέντρου Τεχνών «Εννέα Μούσες» του Δήμου Κατερίνης (πρώην Τσαλοπούλειο).

 Η εκδήλωση αποτελεί μέρος του πρώτου κύκλου των δρώμενων του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, πάντα στο πλαίσιο της επετειακής χρονιάς της πενηντάχρονηςδιαδρομής του σημαντικού πολιτιστικού θεσμού της Πιερίας και όχι μόνο. 

 Επιπρόσθετα στο εμβληματικό κτίριο του Κέντρου Τεχνών φιλοξενείται  από τα μέσα του  φετινού Ιουλίου η έκθεση του «Χρυσού Ιωβηλαίου» του Φεστιβάλ Ολύμπου με φωτογραφικό υλικό, εικόνες του χθες, πολύτιμα αντικείμενα συνυφασμένα με τις παραστάσεις όλων των μορφών της τέχνης και ηχητικά ντοκουμέντα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

  Το βραδινό λοιπόν της Κυριακής 26 Σεπτεμβρίου 2021, μετά την ξενάγηση στις αίθουσες της έκθεσης, θα ακολουθήσει στον αύλειο χώρο η παρουσίαση του θέματος «Το Φεστιβάλ Ολύμπου στην Πιερία, την Ελλάδα, την Ευρώπη, τον κόσμο».

 Θα μιλήσουν η Αλεξάνδρα Παλαιοσελίτη, εκπαιδευτικός, μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας, με θέμα « Πολιτιστική διπλωματία – Πολιτιστική πολιτική, το παράδειγμα του Φεστιβάλ Ολύμπου» 

Ο καθηγητής του τμήματος Χωροταξίας και Ανάπτυξης του Α.Π.Θ. Απόστολος Παπαγιαννάκης, θα αναπτύξει το θέμα: «Προοπτικές και προκλήσεις για τον βιωματικό τουρισμό και τη δικτύωση πολιτιστικών γεγονότων στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και της Ευρώπης ».

Ο πρόεδρος του ΟΡΦΕΟ, Γρηγόρης Παπαχρήστος, θα κλείσει το πρόγραμμα των ομιλιών με το θέμα « Το Φεστιβάλ Ολύμπου στη νέα δεκαετία»

 Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με ποιητικό αφιέρωμα στον κορυφαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη. Και όπως στην προηγούμενη θεματική βραδιά, έτσι και πάλι, η  προσφορά οίνου από τους Οινοποιούς της Πιερίας (κτήμα ΚούρτηΑδάμου, Χρυσοστόμου και Ξηρομερίτη) θα ευφράνει εύγευστα το κοινό που θα τιμήσει με την παρουσία του την θεματική ενότητα. 

                                                              Η ΕΚΘΕΣΗ

  Η επετειακή έκθεση «50 Χρόνια Φεστιβάλ Ολύμπου» που φιλοξενείται στο Κέντρο Τεχνών «Εννέα Μούσες» στην Κατερίνη, επί της οδού 25 Μαρτίου, αριθμός 25, θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, ως εξής:

  Από Δευτέρα έως Παρασκευή τις ώρες, πρωί 10:00 έως 13:00 και απόγευμα 18:00 έως 21:00

  Το Σάββατο μόνο πρωί, τις ώρες 10:00 έως 13:00

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου