Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

 Ο δρόμος είχε την δική του ιστορία…

Ο Περιφερειακός δρόμος της Κατερίνης είναι αναμφίβολα ένα σημαντικό έργο πνοής για την πόλη της Κατερίνης και τις όμορες περιοχές της.

Είναι γεμάτο αμφιβολίες όμως το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης αυτού του έργου.

Η πιο πρόσφατη επίσημη ανακοίνωση ήταν από τα χείλη του  αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας (Πάρις Μπίλλιας) όταν το καλοκαίρι του 2021 έδινε ημερομηνία παράδοσης του έργου τις 13 Νοεμβρίου 2021.

Το έργο εννοείται ότι ακόμα «κατασκευάζεται» με άγνωστη ημερομηνία παράδοσης.

Το αποτέλεσμα της καθυστέρησης αυτής σημαίνει πολύ απλά ότι όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Κατερίνης (Κορινός,Παραλία και Ολυμπιακή Ακτή) στερείται άμεσης πρόσβασης στο Νοσοκομείο της Κατερίνης στην διάρκεια της τουριστικής περιόδου με ότι αυτό συνεπάγεται.

Πρόσφατα ζήσαμε το φαινόμενο της απίστευτης  ταλαιπωρίας των επισκεπτών και ταξιδιωτών στο Νομό Πιερίας, από τις συνεχείς παρακάμψεις (λόγω έργων συντήρησης) στην Εθνική οδό από την εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου.

Όμως το πρόβλημα λύθηκε (με την μετάθεση των έργων για  τον Σεπτέμβριο) και οι κυβερνητικοί βουλευτές και αυτοδιοικητικοί παράγοντες του Νομού διαγκωνίζονται για τις δάφνες της «επιτυχίας».

Οι εξαιρετικά αργοί ρυθμοί της ανακατασκευής της γέφυρας του Αλιάκμονα και οι εργασίες συντήρησης στα τούνελ στο ύψος της Κατερίνης  δυσχεραίνουν περαιτέρω το πρόβλημα της κυκλοφορίας.

Τρείς βουλευτές της ΝΔ, τρείς δήμαρχοι της ΝΔ, αντιπεριφερειάρχης της ΝΔ και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της ΝΔ και η Πιερία βυθισμένη σε τέλμα ανολοκλήρωτων έργων και ταλαιπωρίας λόγω  στοιχειώδους έλλειψης προγραμματισμού.

Έργα αρίστων!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου