Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΙΓΙΝΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

Με θρησκευτική κατάνυξη και την δέουσαλαμπρότητα, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου ΑνδρέαΑιγινίου, Πολιούχος της πρωτεύουσας τηςΒόρειας Πιερίας.

Δεκάδες πιστοί από την ευρύτερη περιοχή κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό για να τιμήσουν την μνήμη του πολιούχου και προστάτη Αγίου του Αιγινίου και να προσκυνήσουν το  απότμημα του ιερού του λειψάνου του.

Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 29 Νοεμβρίου, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, ο οποίος κήρυξε και τον θ. λόγο. Πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη χειροθεσία του Ιεροψάλτη Λάζαρου Τσουφλίδη, λαμπαδαρίου του Ιερού Ναού.

Την κυριώνυμη ημέρα, Τετάρτη 30 Νομεβρίου, τελέστηκε ο Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου, ο οποίος κήρυξε και τον θ. λόγο. Πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε ακόμη μία χειροθεσία, αυτή τη φορά του Αναγνώστη Σωτηρίου Σταύρου, αστυνομικού και μέλους του χορού του Ιερού Ναού.

Σε όλες τις ιερές ακολουθίες συμμετείχε πλήθος κόσμου, οι Τοπικές Αρχές, πολιτιστικοί σύλλογοι και άλλοι.

Να σημειωθεί, ότι η 30η Νοεμβρίου για το Αιγίνιο αποτελεί ημέρα γενικής αργίας, καθώς ο Άγιος Απόστολος Ανδρέας είναι Πολιούχος. 

 



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου