Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας κυβερνητικό κλιμάκιο


Στο πλαίσιο του συντονισμού της διαδικασίας επιχορήγησης των επιχειρήσεων γιααντιμετώπιση των υλικών ζημιών σε στοιχεία ενεργητικού τους και με αφορμή πρόσφατεςπλημμύρες, πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ευρεία σύσκεψη κυβερνητικών και υπηρεσιακών παραγόντων. 

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου υποδέχθηκε τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές κ. Χρήστο Τριαντόπουλο στην Πιερία, ενώ στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου, κος Ευάγγελος Γερολιόλιος, ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού, κος Αναστάσιος Μανώλας, εκπρόσωποι των βουλευτών κας Άννας Μάνη, κου Φώντα Μπαραλιάκου και κου Σάββα Χιονίδη, αν. Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ, Dr.Χαράλαμπος Στεργιάδης καθώς και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ κος Χαράλαμπος Μπρουσκέλης.

 

Ο Υφυπουργός με δηλώσεις του, τόνισε ότι τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και το σύνολο της Ελληνικής Κυβέρνησης, θα μεριμνήσουν ώστε οι πληγείσες περιοχές να ξαναβρούν τους ρυθμούς ανάπτυξης με την άμεση αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από την θεομηνία.

 

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με την Η Αντιπεριφερειάρχη, Σοφία Μαυρίδου και η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ΠΚΜ που εκπροσωπείται από τον αν. Προϊστάμενο Διεύθυνσης, DrΧαράλαμπο Στεργιάδη, βρίσκονται δίπλα στους Δήμους της Πιερίας αλλά και σε όλους τους παραγωγικούς και αναπτυξιακούς φορείς, ώστε πάρα πολύ σύντομα και με την οικονομική συνδρομή της Πολιτείας, να επουλωθούν οι καταστροφές σε επιχειρήσεις αλλά και σε πρώτες κατοικίες που έχουν πληγεί.

 

 

Με εντολή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας,Σοφίας Μαυρίδου, ήδη έχουν δρομολογηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε η Πιερία να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω της θεομηνίας «ΑΡΙΕΛ» καθώς και της οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών.

 

Έχει υπογραφεί και η σχετική απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη για την συγκρότηση των επιτροπών κρατικής αρωγής της ΠΕ Πιερίας, ώστε με την παραλαβή των αιτήσεων των πλημμυροπαθών επιχειρήσεων από τους οικείους δήμους (που θα πρέπει να υποβληθούν), να ξεκινήσουν άμεσα οι καταγραφές και να δρομολογηθεί η διαδικασία αποζημίωσής τους από το Υπουργείο Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου