Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου τελέστηκε στην Κατερίνη Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντοςτου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σηλυμβρίας και Τοποτηρητού Γάνου και Χώρας κ. Μαξίμου και συνιερουργούντων των ΣεβασμιωτάτωνΜητροπολιτών Τριπόλεως κ. Θεοφυλάκτου και Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Το Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Περιστάσεως, έδρας του Συλλόγου Ανατολικοθρακών Πιερίας, όπου φυλάσσονται πολλά κειμήλια που έφεραν πριν 100 χρόνια από την Περίσταση της Θράκης οι πρόσφυγες.

Στην περιοχή δραστηροποιείται ο Σύλλογος Ανατολικοθρακών Περίστασης και Πιερίας, ενώ συμμετείχαν τόσο ο Μορφωτικός Σύλλογος Θρακικός Γανόχωρας όσο και ο Ιστορικός Λαογραφικός Σύλλογος Νέων Επιβατών Θεσσαλονίκης.

Μετά τη Θ. Λειτουργία, στην παρακείμενη Ενοριακή Αίθουσα έγινε η κοπή βασιλόπιττας του Συλλόγου, κατά την οποία πολλοί κάτοικοι της περιοχής εκδήλωσαν τη χαρά και τη συγκίνησή τους για την παρουσία του Αγίου Σηλυμβρίας, δεδομένου ότι ακόμη διατηρούνται νωπές οι διηγήσεις των προσφύγων γονέων των σημερινών κατοίκων από τις αλησμόνητες πατρίδες.

Στη συνέχεια, ο Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος συνόδευσε τον φιλοξενούμενο Αρχιερέα στη Γανόχωρα. Προσκύνησαν στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου φυλάσσονται επίσης πολλά προσφυγικά κειμήλια, ενώ μετέβησαν και στις εγκαταστάσεις του Μορφωτικού Θρακικού Συλλόγου, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας και επικοινωνίας με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Οι παραπάνω επισκέψεις και συναντήσεις χαρακτηρίστηκαν από ζεστασιά και αμεσότητα, κάτι που φανέρωσε την αναγκαιότητα της επίσκεψης, καθώς και την προτεραιότητα διοργάνωσης ενός προσκυνήματος στην Ανατολική Θράκη, προκειμένου να διαπιστωθεί εκ του σύνεγγυς η ανάπτυξη του επιτελούμενου εκκλησιαστικού έργου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, σε κάθε ευκαιρία, ευχαρίστησε εγκαρδίως τον φιλοξενούμενο Αρχιερέακ. Μάξιμο, για την παρουσία και τους εμπνευσμένους λόγους του, που άγγιξαν τις καρδιές όλων.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου