Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Τοπικής Επιτροπής Διαχείρισης της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου

Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου συμμετείχε στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Τοπικής Επιτροπής Διαχείρισης της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου, που έλαβε χώρα  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου
Πληροφόρησης Επισκεπτών Εθνικού Πάρκου Ολύμπου, στο Λιτόχωρο.

Η κα Σοφία Μαυρίδου έχει οριστεί μέλος της Επιτροπής, ως εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, με απόφαση του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής με αναπληρωματικό μέλος τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Απόστολο Τζόβα. 

Στόχος της συγκεκριμένης Επιτροπής είναι η υποστήριξη του έργου της Μονάδας Διαχείρισης για την προστασία, διατήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη των προστατευόμενων περιοχών του Ολύμπου. Παράλληλα ιδιαίτερα σημαντική είναι και η σημασία της εκπροσώπησης διαφορετικών υπηρεσιών και φορέων που δραστηριοποιούνται στην προστασία του μυθικού βουνού του Ολύμπου.

Στην πρώτη αυτή συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ιωάννης Μητσόπουλος, ο Συντονιστής της Επιτροπής Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Α.Π.Θ. κ. Γεώργιος Μαλλίνης, εκπρόσωπος του Δήμου Δίου-Ολύμπου,  εκπρόσωποι από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, από  το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, από τη Γενική Διεύθυνση Δασών του ΥΠΕΝ, από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, από τις Περιβαλλοντικές Οργανώσεις.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου υπογράμμισε τη σημαντική θέση που κατέχει ο Όλυμπος, αναφέροντας  ότι αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο πολυσήμαντης φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και  έναν από τους πολυτιμότερους παράδεισους χλωρίδας και πανίδας της Ευρώπης. «Ο Όλυμπος  είναι κάτι παραπάνω από ένα βουνό. Είναι η κληρονομιά της Πιερίας που θα πρέπει να τη διαφυλάξουμε»,  όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Κατά τη συνεδρίαση, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, αναγνωρίστηκε επίσης η σημασία της λειτουργίας της Επιτροπής, αναφέρθηκαν ζητήματα που απασχολούν τους εκπροσωπούμενους φορείς και τέθηκαν θέματα τα οποία θα αποτελέσουν το αντικείμενο των μελλοντικών συνεδριάσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου