Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Εθνικός Κατερίνης-Άρης Κοκκινοπλιτών 2-1

Toυ δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση


«Εθνικό οξυγόνο» ανέπνευσε η ομάδα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, επικρατώντας με 2-1 του Άρη Κοκκινοπλιτών, στην παρθενική της «viral» νίκη ανατροπής, στο πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας, μετά από τέσσερις μόλις αγωνιστικές.
H oμάδα του Γιάννη Κωνσταντινίδη, «έσπασε το ρόδι», με ολική ανατροπή, καθώς βρέθηκε να χάνει από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, με 1-0, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσιαμπέρα. Ο Άρης Κοκκινοπλιτών, του Γιώργου Σκέντου, έδειξε να κυριαρχεί στην αναμέτρηση και να ελέγχει τον χώρο του κέντρου, έχοντας μάλιστα και το ψυχολογικό πλεονέκτημα από το προβάδισμα στο σκορ. Η εξέλιξη του αγώνα ήταν διαφορετική, καθώς ο Εθνικός, με την πλάτη στον τοίχο και χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, επέδειξε ποδοσφαιρικό εγωισμό και χαρακτήρα, ισοφαρίζοντας με καταπληκτική κεφαλιά του Τριανταφύλλου, από υποδειγματική σέντρα του Σιδηρόπουλου. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν την ανεπανάληπτη επιστροφή τους στο παιχνίδι, με γκολ του Σιδηρόπουλου, αυτή τη φορά, σε ρόλο εκτελεστή, από αντίστοιχη ασίστ του Μυστρίδη.
Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν κατώτεροι του αναμενομένου και δεν μπόρεσαν, με ελάχιστες εξαιρέσεις, ν’ απειλήσουν την αντίπαλη εστία, την ίδια στιγμή που οι παίκτες του Εθνικού, με συνεχή τρεξίματα, συνέχισαν να πλαγιοκοπούν, να επιτίθενται και να πατούν περιοχή για ν΄αυξήσουν τον δείκτη του σκορ και να εδραιώσουν τη νίκη τους. Το σκορ, πάντως, δεν άλλαξε και οι «σιδηροδρομικοί» πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, ουσιαστικής και συμβολικής αξίας για τη δύσκολη συνέχεια. Ο Άρης Κοκκινοπλιτών δεν έβγαλε, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, το μέταλλο που τον χαρακτηρίζει και χρειάζεται ν’ αφήσει πίσω του το συγκεκριμένο παιχνίδι και το αποτέλεσμα και να βελτιώσει τις εμφανίσεις του, στους επόμενους αγώνες.
Highlights:
η διαιτητική παρουσία της πιο cult και της πιο αναγνωρίσιμης ταυτόχρονα ποδοσφαιρικής παρουσίας στα γήπεδα της Πιερίας, που συνιστά, από μόνη της, viral γεγονός, με αριθμητικό ρεκόρ αγώνων στις πλάτες του, -τις απολαυστικές διαιτητικές οπτικοακουστικές καταγραφές και εν είδει προλόγου, στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό κανάλι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, έχουν παρακολουθήσει σχεδόν οι... μισοί ποδοσφαιρόφιλοι αυτής της χώρας κι όχι μόνο, με αποδείξεις που καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο (ανατρέξτε στα best of videos του καναλιού, με το αντίστοιχο φίλτρο, για να το διαπιστώσετε)
οι διαμαρτυρίες, «κοιτάει τον πάγκο απέναντι να δει τι θα τον πούνε...» και οι μοναδικές ατάκες των φιλάθλων και των δύο ομάδων στην κερκίδα του γηπέδου, που ξεκινούν σχεδόν από το... πρώτο παιχνίδι του εν λόγω  διαιτητή στην Ελλάδα, τα... τρακαρίσματα, τ’ ανάποδα φάουλ, τον λαϊκό μας ήρωα, Καραγκιόζη, την τελειότητα, τα ογδόντα χρόνια, μέχρι τον... έλεγχο του βάρους, «κι έβαλες και κιλά», (σ.σ. υποκλινόμαστε...) και το Camp Nu της Μπαρτσελόνα («στο Camp Nu βρίσκεστε και θέλετε να έρχονται οι μπάλες πίσω για τα αράουτ;»), «τι φανέλα δεν τη βλέπει;», «την κάρτα γιατί την ξεχνάς;», «δεν τα βλέπει, ρε μ@@@, δεν τα βλέπει, τι να τα δει...»
η ακροτελεύτεια, ατάκα από την κερκίδα προς τον διαιτητή, «Βάλε το VAR, δε βλέπεις εκεί που τον τραβάει;», «θα το δεις το βράδυ, το βράδυ θα το δεις..., παίξε καλά», γεγονός που μπορεί ν’ αναβαθμίζει τον, ούτως ή άλλως δημοσιογραφικά επιτελικό ρόλο μας, στον μέγιστο βαθμό, αυξάνει, όμως και τον βαθμό δυσκολίας και την ευθύνη της ανταπόκρισης,
οι επίμαχες φάσεις, που καταγράφονται on camera, έχουν ως επίκεντρο την υπόδειξη ή μη φάουλ  και offside και τον έλεγχο του πειθαρχικού ελέγχου, «γιατί δε βγάζεις κάρτα, ρε;»
ο ζηλευτός καταπράσινος αγωνιστικός χώρος, απ’ άκρη σ’ άκρη, που χρειαζόταν, όμως, κούρεμα, δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών («μόνο ο συγκεκριμένος διαιτητής θα ξεκινούσε το παιχνίδι με τέτοιο αγωνιστικό χώρο...»)
τα καταπληκτικά γκολ της αναμέτρησης, με το κερασάκι στην τούρτα της προσωπικής μας επιλογής να πηγαίνει στο γκολ της ισοφάρισης του Εθνικού, του Σιδηρόπουλου, που συνιστά και το «γκολ της αγωνιστικής»
η τελευταία χαμένη ευκαιρία του Άρη για να ισοφαρίσει το παιχνίδι,
τα νεανικά ρόστερ των δύο ομάδων
Μan of the match: ο Σιδηρόπουλος, του Εθνικού Κατερίνης, έκανε επικό παιχνίδι, με περίτεχνες ενέργειες και ένα εξαίσιο γκολ στο ενεργητικό του και δικαιούται τον τίτλο του πολυτιμότερου,
Yellow card: στο καλεντάρι του πρωταθλήματος, που κάθε αγωνιστική μας "υποχρεώνει" να κάνουμε μία και μόνη επιλογή αγώνα, χάνοντας όλους τους υπόλοιπους... (σ.σ. όσο προχωράει το πρωτάθλημα, η επιλογή γίνεται δυσκολότερη!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου