Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2025

Κοτόπουλο κοκκινιστό με πλιγούρι


Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για το κοτόπουλο κοκκινιστό με πλιγούρι η διαδικασία ξεκινάει ως εξής: Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.
  2. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα κρεμμύδια και μετριάζουμε τη φωτιά.
  4. Τα σοτάρουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και τον πελτέ και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
  6. Προσθέτουμε το κοτόπουλο με ό,τι ζουμιά έμειναν στο σκεύος και περιχύνουμε με το κρασί.
  7. Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  8. Ρίχνουμε την ντομάτα, 450 ml νερό, τη δάφνη και όλα τα μπαχαρικά.
  9. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά.
  10. Ρίχνουμε το πλιγούρι και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 10 -15 λεπτά, μέχρι να γίνει το πλιγούρι.
  11. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 226. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου