Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Κουσκούς με μανιτάρια και καπνιστό σκουμπρί

 


Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κουσκούς με μανιτάρια και καπνιστό σκουμπρί, βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το κουσκούς και προσθέτουμε το ζεστό νερό.
  2. Ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε το μπολ με πετσέτα για περίπου 7 - 8 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει το κουσκούς, να απορροφήσει το νερό και να είναι έτοιμο.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 40 ml από το λάδι και, όταν ζεσταθεί καλά, σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια μαζί με τα κρεμμυδάκια, μέχρι να βγάλουν εντελώς τα υγρά τους και να ροδίσουν. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Στο μπολ με το κουσκούς προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (το σκουμπρί, το μαϊντανό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο) καθώς και το μείγμα από το τηγάνι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τοκουσκούς με μανιτάρια και καπνιστό σκουμπρί συνοδεύοντας με παξιμάδια κρίθινα, ελαφρώς βρεγμένα, πασπαλισμένα με ρίγανη και ραντισμένα με λάδι.

Ενα Chardonnay περασμένο από βαρέλι θα αντιμετωπίσει την ισχυρή γεύση του καπνιστού ψαριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου