ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ news

40".457947, 22".455298

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Σουβλάκια μανιταριών στη σχάρα με σάλτσα chimichurri

 


Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • Για τα μανιτάρια

  • 4 μανιτάρια portobello
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • φρέσκο θυμάρι
  • Για το μείγμα μπαχαρικών

  • 1 ½ κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 2 κουτ. γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • 2 κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κουτ. γλυκού τριμμένο φασκόμηλο
  • 2-3 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • Για τη σάλτσα

  • 30 γρ. βασιλικό
  • 30 γρ. κόλιανδρο
  • 50 γρ. μαϊντανό
  • 2 φέτες του τοστ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 30 ml ξίδι
  • 200 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 30 ml νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Μείγμα μπαχαρικών: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά.

Βήμα 2

Μανιτάρια: Σε ένα μπολ βάζουμε κομμένα τα μανιτάρια σε μεγάλα σχετικά κομμάτια. Βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το μείγμα μπαχαρικών και το θυμάρι και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για περίπου 1 ώρα. Τα περνάμε σε καλαμάκια και στα ενδιάμεσα βάζουμε λεπτά κομμάτια από κρεμμύδι.

Βήμα 3

Σάλτσα: Πολτοποιούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ με αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πάστα. Αλατίζουμε τα σουβλάκια και τα ψήνουμε στη σχάρα μέχρι να μαλακώσουν. Σερβίρουμε με τη σάλτσα.

charisopoulos chistos στις 11:00 π.μ.
Κοινή χρήση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

‹
›
Αρχική σελίδα
Προβολή έκδοσης ιστού
Από το Blogger.