Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2025

Τάρτα με βάση από ρύζι, με κολοκύθα, σπανάκι και φέτα

 


Υλικά

Μερίδες: 8

Γέμιση

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την τάρτα με βάση από ρύζι, με κολοκύθα, σπανάκι και φέτα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180° C.

Βάση

  1. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ρύζι, τα αυγά, την παρμεζάνα, τα μυρωδικά και τα ανακατεύουμε.
  2. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ρηχό αντικολλητικό ταψί ή ταρτιέρα διαμέτρου περίπου 26 εκ. (πολύ ελαφρά λαδωμένα) και με τα χέρια μας την απλώνουμε, ώστε να καλύψει τον πυθμένα και τα τοιχώματα.
  3. Καλύπτουμε με ένα κομμάτι διαφανή μεμβράνη και πιέζουμε καλά ώστε να γίνει ισόπαχη η βάση.
  4. Ψήνουμε (χωρίς τη μεμβράνη) για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να σφίξει ελαφρώς.
  5. Παράλληλα, ψεκάζουμε ή αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι με το μπέικον μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
  6. Μόλις κρυώσουν λίγο τα υλικά, τα αναμειγνύουμε με την κολοκύθα, το σπανάκι, τα τυριά και αλατοπίπερο κατά βούληση.
  7. Στρώνουμε το όλον στη βάση.
  8. Χτυπάμε το γάλα, τα αυγά, το θυμάρι και πιπέρι και αδειάζουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στην τάρτα.
  9. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για περίπου 35 - 45 λεπτά, μέχρι να σφίξει η γέμιση και να ροδίσει στην επιφάνεια.
  10. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε περίπου 5 - 10 λεπτά να σταθεί.
  11. Συνοδεύουμε με ανάμεικτη σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου