Υλικά
Μερίδες: 4-5- Για να φτιάξουμε μυδομακαρονάδα με ούζο και μαραθόριζα, αρχικά βράζουμε τα ζυμαρικά σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για 3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.
- Παράλληλα, σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε τις μαραθόριζες και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μύδια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γυαλίσουν.
- Σβήνουμε με το ούζο.
- Σκεπάζουμε αμέσως την κατσαρόλα με το καπάκι της και μετριάζουμε τη φωτιά.
- Βράζουμε για 4-5 λεπτά και ξεσκεπάζουμε το σκεύος.
- Ελέγχουμε προσεκτικά και πετάμε όσα μύδια δεν άνοιξαν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα μύδια σε μεγάλο μπολ.
- Με μια λαβίδα παίρνουμε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα τους και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ζουμί από τα μύδια, μαζί με το λιγοστό νερό που θα παρασύρουν μαζί τους.
- Τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά και βράζουμε για 3 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν σχεδόν όλα τα υγρά της κατσαρόλας.
- Προσθέτουμε τα μύδια (με όσο ζουμί έχουν αφήσει στο μπολ), τις μαραθόριζες, τον μάραθο, τον χυμό λεμονιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως τη μυδομακαρονάδα με ούζο και μαραθόριζα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 237.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου