Υλικά
Μερίδες: 6- Για να ετοιμάσουμε τον γαύρος πλακί με πατάτες και μυρωδικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες, 400 ml νερό, το ελαιόλαδο και λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 40-50 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι πατάτες.
- Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά.
- Απλώνουμε ξανά το μείγμα ομοιόμορφα.
- Στρώνουμε από πάνω τον γαύρο, σε σειρές, και ψήνουμε για άλλα 3-5 λεπτά, μέχρι να γίνει, προσέχοντας να μη στεγνώσει.
- Σβήνουμε τον φούρνο, αφήνουμε την πόρτα του μισάνοιχτη και αφήνουμε μέσα το ταψί για 2-3 λεπτά προτού σερβίρουμε.
- Μοιράζουμε σε πιάτα και πασπαλίζουμε με τον επιπλέον μαϊντανό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 236.
.jpg)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου