Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025

Πένες με σπανάκι, κουκουνάρια, κρέμα γάλακτος και γαλοτύρι

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις πένες με σπανάκι, κουκουνάρι και ηπειρώτικο γαλοτύρι, ξεκινάμε βράζοντας τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κουκουνάρι με το σκόρδο για περίπου μισό λεπτό, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Ρίχνουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και βράζουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το γαλοτύρι, τον άνηθο και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε απαλά.
  6. Σκορπίζουμε τις πένες με σπανάκι την παρμεζάνα και σερβίρουμε.

Το σπανάκι οδηγεί σε ένα green friendly sauvignon blanc.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 115.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου