Υλικά
Μερίδες: 4- Για να φτιάξουμε τις πένες με σπανάκι, κουκουνάρι και ηπειρώτικο γαλοτύρι, ξεκινάμε βράζοντας τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κουκουνάρι με το σκόρδο για περίπου μισό λεπτό, μέχρι να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και βράζουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το γαλοτύρι, τον άνηθο και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε απαλά.
- Σκορπίζουμε τις πένες με σπανάκι την παρμεζάνα και σερβίρουμε.
Το σπανάκι οδηγεί σε ένα green friendly sauvignon blanc.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 115.
.jpg)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου