Υλικά
Μερίδες: 4-6- Για να φτιάξουμε φετουτσίνι με καπνιστή πέστροφα, αρακά και ξινόκρεμα, αρχικά βράζουμε, σε ένα κατσαρολάκι, το κρασί σε δυνατή φωτιά για 7-8 λεπτά, μέχρι να μείνουν τα 3/4 της αρχικής ποσότητας.
- Στη συνέχεια, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε την ξινόκρεμα (ή τη σμετάνα) και ανακατεύουμε έντονα και γρήγορα, μέχρι να γίνουν ένα λείο, ομοιογενές μείγμα.
- Παράλληλα, σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.
- Προσθέτουμε τότε τον αρακά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 2 λεπτά, μέχρι και τα δύο υλικά να είναι έτοιμα και αλ ντέντε.
- Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το μείγμα κρασιού και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και ανακατεύουμε ξανά.
- Τέλος, ρίχνουμε την πέστροφα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Μοιράζουμε σε πιάτα και σερβίρουμε αμέσως τα φετουτσίνι με καπνιστή πέστροφα, αρακά και ξινόκρεμα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 237.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου