Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2025

Φετουτσίνι με καπνιστή πέστροφα, αρακά και ξινόκρεμα

 


Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φετουτσίνι με καπνιστή πέστροφα, αρακά και ξινόκρεμα, αρχικά βράζουμε, σε ένα κατσαρολάκι, το κρασί σε δυνατή φωτιά για 7-8 λεπτά, μέχρι να μείνουν τα 3/4 της αρχικής ποσότητας.
  2. Στη συνέχεια, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε την ξινόκρεμα (ή τη σμετάνα) και ανακατεύουμε έντονα και γρήγορα, μέχρι να γίνουν ένα λείο, ομοιογενές μείγμα.
  4. Παράλληλα, σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.
  5. Προσθέτουμε τότε τον αρακά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 2 λεπτά, μέχρι και τα δύο υλικά να είναι έτοιμα και αλ ντέντε.
  6. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα.
  7. Προσθέτουμε το μείγμα κρασιού και ανακατεύουμε καλά.
  8. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και ανακατεύουμε ξανά.
  9. Τέλος, ρίχνουμε την πέστροφα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  10. Μοιράζουμε σε πιάτα και σερβίρουμε αμέσως τα φετουτσίνι με καπνιστή πέστροφα, αρακά και ξινόκρεμα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 237.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου