Υλικά
Μερίδες: για ταψί περίπου 25 x 35 εκ.
Διαδικασία
- Για την παστουρμαδόπιτα με σφολιάτα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 190°C στη λειτουργία του αέρα και λαδώνουμε ένα μέτριο πυρέξ.
- Απλώνουμε το 1 φύλλο σφολιάτας, έτσι ώστε να καλύψουμε όλο τον πάτο του ταψιού και τα τοιχώματα.
- Σκορπίζουμε ομοιόμορφα τη μισή ποσότητα από τα τυριά και σκεπάζουμε με τις μισές φέτες ντομάτας.
- Πασπαλίζουμε με τα μισά φύλλα βασιλικού και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια τις φέτες του παστουρμά.
- Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες ντομάτες, πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο βασιλικό και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
- Πιέζουμε τις άκρες του επάνω και του κάτω φύλλου, ώστε να κολλήσουν και να εγκλωβίσουν τη γέμιση.
- Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με το αυγό, πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με το σουσάμι και ψήνουμε για περίπου 40-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα στην επιφάνεια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου