Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025

Παστουρμαδόπιτα με σφολιάτα, αρμένικη

 


Υλικά

Μερίδες: για ταψί περίπου 25 x 35 εκ.

Διαδικασία

  1. Για την παστουρμαδόπιτα με σφολιάτα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 190°C στη λειτουργία του αέρα και λαδώνουμε ένα μέτριο πυρέξ.
  2. Απλώνουμε το 1 φύλλο σφολιάτας, έτσι ώστε να καλύψουμε όλο τον πάτο του ταψιού και τα τοιχώματα.
  3. Σκορπίζουμε ομοιόμορφα τη μισή ποσότητα από τα τυριά και σκεπάζουμε με τις μισές φέτες ντομάτας.
  4. Πασπαλίζουμε με τα μισά φύλλα βασιλικού και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια τις φέτες του παστουρμά.
  5. Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες ντομάτες, πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο βασιλικό και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
  6. Πιέζουμε τις άκρες του επάνω και του κάτω φύλλου, ώστε να κολλήσουν και να εγκλωβίσουν τη γέμιση.
  7. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με το αυγό, πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με το σουσάμι και ψήνουμε για περίπου 40-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα στην επιφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου