Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής & η Κλιματική Αλλαγή




Την Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020, στις 12.00 (έως 13.00) ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής «Άγιος Γεώργιος», (τοποθεσία Βουστάσιο Κοντογιάννη, Μενίδι, Πλήθωνος Γεμιστού 14, 13678 ΑΧΑΡΝΑΙ, τηλ 210 2400242, ktinotrofoiattikis@gmail.com), οργανώνει διαδικτυακή συζήτηση για την Κλιματική Αλλαγή, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Συνεργατισμού, που για εφέτος έχει σαν θέμα την Κλιματική Αλλαγή.

Στην προσπάθεια επικοινωνίας των κτηνοτρόφων, οι οποίοι ΔΕΝ έχουν ελεύθερο χρόνο, καθ’ όσον τα αγροτικά επαγγέλματα δεν είναι απλά εργασία, αλλά κυρίως τρόπος ζωής, συνεχώς, για 365 μέρες το χρόνο, για 7 ημέρες την εβδομάδα, επί 24 ώρες την ημέρα, ήλθε αρωγός η πλατφόρμα ευρέσεως εργασίας Skywalker, με την νέα δυνατότητα για εργάτες γης και βοσκούς (servises@skywalker.gr, τηλ 2109730280), και πρόσφερε την δυνατότητα πραγματοποίησης της συζήτησης μέσω της πλατφόρμας ZOOM.
Όσοι επιθυμούν να συνδεθούν και να παρακολουθήσουν την συζήτηση μπορούν να το κάνουν στο facebook: skywalker και στο διαδίκτυο στο site www.vgainoumemprosta.skywalker.gr.
«Είναι σαφές πως έχει αυξηθεί και ο αριθμός των καταιγίδων και η σφοδρότητα τους και αυτό οφείλεται στην άνοδο της θερμοκρασίας των θαλασσών και της ξηράς πυροδοτώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις και οι πολίτες πρέπει να ενημερώνονται για τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να λαμβάνουν». Αυτά θα επιφέρουν ένα τεράστιο κόστος που για την Ελλάδα υπολογίζονται στα 700 δις € μέχρι το 2100. Καθ Χ. Ζερεφός, 4/6/2020. Το μεγαλύτερο κόστος της κλιματικής αλλαγής θα κληθούν να το αντιμετωπίσουν οι αγρότες … και μάλιστα για λόγους που οφείλονται στις επιλογές για τον τρόπο ζωής των αστών (κλιματιστικά, απομάκρυνση στάβλων και καλλιεργειών, τσιμεντοποίηση, ασφαλτοστρώσεις, αποστείρωση κλπ).
«Η πανδημία του κορωναϊού έδειξε ότι πρέπει να πάμε σε μια πιο παραγωγική Ελλάδα, με αιχμή τον πρωτογενή τομέα που εμφάνισε τη μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης. Είναι αναγκαίο πέρα από τον τουρισμό να ενισχύσουμε τον αγροτικό τομέα και τη μεταποίηση, ενώ αναδείχθηκε η αξία της καλής οργάνωσης σε συνεργατικά σχήματα και συνεταιρισμούς με υγιείς βάσεις, μακριά από τις παθογένειες του παρελθόντος. Κ. Σκρέκας, ΥφυπΑΑΤ, Βουλή, 3/6/2020.
Αν ανισορροπία σημαίνει θάνατος, ΜΟΝΟ η ισόρροπη ανάπτυξη και συμμετοχή όλων, συμμετοχικά και γιατί όχι συνεργατικά, μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις βιωσιμότητας (αειφορίας) στις τοπικές κοινωνίες. Και οι αστοί, και οι ένστολοι, και οι δημόσιοι υπάλληλοι, και οι εκπαιδευτικοί, και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, και οι εργάτες, και οι καλλιτέχνες, και οι νοικοκυρές, και οι συνταξιούχοι, και οι γεωργοί, και οι ανθοπαραγωγοί, και οι κτηνοτρόφοι, και οι σπουδαστές, … όλοι μαζί, ίσως μπορούν να συζητήσουν για τις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής και τις δυνατότητες επιλογών, όπου όλοι μαζί θα επιβιώσουν.
Στην πρώτη αυτή καινούργια προσπάθεια του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής κλήθηκαν να βοηθήσουν ο κ Λουκάς Μπρέχας (Δίκτυο Κ.Α.Π.Α. για τον συνεργατισμό), η κα Αθηνά Μιχαηλίδου (Πρόβειο Κορδαλή μέλος του ΔΣ του Άγιος Γεώργιος), ο κ Κώστας Αρτακιανός (ΚοινΣΕπ ΜΟΔΟΥΣΑ για την Κοινωνία των Πολιτών) και η κα Μάγδα Κοντογιάννη (Κτηνοτροφικός Σύλλογος), με συντονιστή τον κ Δημήτρη Μιχαηλίδη (ΑγροΝέα, Τεχνικό, Περιβαλλοντολόγο).
Η κα Μάγδα Κοντογιάννη (6932094231, Γραμματέας του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής, οργάνωσε όλη την προσπάθεια και προσκαλεί όλους στην συζήτηση την Παρασκευή, 3 Ιουλ 2020, στις 12.00, μέσω facebook στο skywalker.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου