Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Πικάντικες χοιρινές μπριζόλες με τεκίλα

 


Υλικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες από λαιμό (με κόκαλο), χρωμαους 200 γρ. ημιμία
  • ελ ελαιόλαδο, για το άλειμμα

Για τη μαρινάδα

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 80 ml τεκίλα
  • 100 ml χυμός λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
  • 2 κουτ. σούπας κύμινο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
  • 1/2 μάτσοκρίσκος κόλιανδρος (ή μαϊντανός), ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Μπριζόλες: Ανακατεύουμε τα τακτικά της μαρινάδας και τις μπριζόλες σε διαύ σκεύος και μαρινάρουμε για 2 ώρες.

Ψήσιμο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ και διατουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Βάζουμε τις μπριζόλες στο ταψί με με μαρινάδα και ψήνουμε για 8-10 λεπτά από κάθε διάθεση, μέχρι να ροδ διαφορετικά και να κάνω καλά εικά.

Σερβίρουμε διακρίσεις και συνοδεύουμε με ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου