Υλικά
- 4 χοιρινές μπριζόλες από λαιμό (με κόκαλο), χρωμαους 200 γρ. ημιμία
- ελ ελαιόλαδο, για το άλειμμα
Για τη μαρινάδα
- 100 ml ελαιόλαδο
- 80 ml τεκίλα
- 100 ml χυμός λεμονιού
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
- 2 κουτ. σούπας κύμινο
- 1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
- 1/2 μάτσοκρίσκος κόλιανδρος (ή μαϊντανός), ψιλοκομμένος
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Μπριζόλες: Ανακατεύουμε τα τακτικά της μαρινάδας και τις μπριζόλες σε διαύ σκεύος και μαρινάρουμε για 2 ώρες.
Ψήσιμο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ και διατουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Βάζουμε τις μπριζόλες στο ταψί με με μαρινάδα και ψήνουμε για 8-10 λεπτά από κάθε διάθεση, μέχρι να ροδ διαφορετικά και να κάνω καλά εικά.
Σερβίρουμε διακρίσεις και συνοδεύουμε με ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου