Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Κατσικάκι με ντομάτα στο τηγάνι

 


Υλικά

  • 1 κιλό παϊδάκια (μπορούμε να πάρουμε και από χεράκι ή μπούτι) από κατσικάκι μικρής ηλικίας
  • 3 φέτες λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 ποτήρι ξηρό κρασί, λευκό ή ροζέ
  • τα φύλλα από 1 κλαράκι φρέσκια ρίγανη (σε ορισμένα μόνο σούπερ μάρκετ) ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερή
  • 2 ντομάτες ώριμες, χοντροτριμμένες
  • αλάτι, πιπέρι 
  • ελάχιστο ελαιόλαδο

Διαδικασία

Σε ένα βαθύ τηγάνι (ή σε μια κατσαρόλα) προσθέτουμε λίγο νερό (σχεδόν μέχρι τη μέση του σκεύους), το βάζουμε σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το κρέας. Βράζουμε για περίπου 10 - 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Μόλις σχεδόν εξατμιστεί το νερό, προσθέτουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα παϊδάκια για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας συνεχώς. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε το σκόρδο και τη φρέσκια ντομάτα και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, αλλά όχι περισσότερα από 4 - 5. θέλουμε να διατηρηθούν το χρώμα και η φρεσκάδα της ντομάτας. Μόλις 1 - 2 λεπτά προτού αποσύρουμε το φαγητό, προσθέτουμε τις φέτες λεμονιού. Δοκιμάζουμε το αλάτι, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με πατάτες τηγανητές.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου