Υλικά
- 1.500 γρ. σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες σε καρέ 3-4 εκ.
- 2 μεγάλα μαρούλια, χοντροκομμένα
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
- 1/3 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
- 200 ml λευκό, ξηρό κρασί
- ο χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
- 2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
- 200 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε τις σουπιές, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμη, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Περιχύνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε περίπου 100 ml νερό και αλατοπίπερο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν οι σουπιές. Προσθέτουμε τα μαρούλια, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να μειωθεί ο όγκος τους. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στον χυμό λεμονιού και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και να δέσει η σάλτσα. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί και το σερβίρουμε χλιαρό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου