Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Πιλάφι με κυδώνια, καρότο και ρόδια

 


Υλικά

Μερίδες: 8-10

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το πιλάφι με κυδώνια, καρότο και ρόδια, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο, αλλά να μην πάρει χρώμα.
  2. Προσθέτουμε το κυδώνι και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με τη Μαυροδάφνη, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε το ρύζι, το καρότο και το γαρίφαλο και ανακατεύουμε.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 1 λίτρο ζωμό.
  6. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να γίνει το ρύζι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά, ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζωμό.
  7. Πετάμε τα γαρίφαλα, προσθέτουμε το θυμάρι, ανακατεύουμε και γεμίζουμε αμέσως μια βουτυρωμένη φόρμα μέχρι επάνω. Το αφήνουμε 2-3 λεπτά σκεπασμένο με πετσέτα.
  8. Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα, το ρόδι και τον κόλιανδρο.
  9. Ραντίζουμε με λάδι και πετιμέζι και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου