Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Σε κινητοποίηση έξω από τη χαρτοβιομηχανία προχώρησαν (3/5/24) το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ” και το Σωματείο Τύπου Χάρτου και Γραφικών Τεχνών Κ. Μακεδονίας.


Έχασε τη μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή ο εργαζόμενος που 10 μέρες νωρίτερα τραυματίστηκε εν ώρα εργασίας στη χαρτοβιομηχανία Maxi. 

Συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από τη χημική βιομηχανία, το εμπόριο, το μέταλλο, το δημόσιο αλλά και συνταξιούχοι έδωσαν το παρών, εκφράζοντας τη βαθιά τους θλίψη για το χαμό του συναδέλφου και καλώντας τους εργαζόμενους της εν λόγω βιομηχανίας να οργανωθούν στο Σωματείο τους και να διεκδικήσουν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς. 

Εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στη δίωρη στάση εργασίας των εργαζομένων, έδωσαν την υπόσχεση οτι μαζί θα δώσουνε τη μάχη για να επιβάλλουν στην εργοδοσία το δίκιο που δεν είναι άλλο από το να μπορούνε να επιστρέφουν στο σπίτι τους ζωντανοί. 

Δεν ανεχόμαστε πια να μετριόμαστε και να είμαστε κάθε μέρα και λιγότεροι, θύματα στο κυνήγι του κέρδους των εργοδοτών. Ευθύνη για κάθε εργοδοτικό έγκλημα έχουν και όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις που απογυμνώσανε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και φτιάξανε νόμους κατά παραγγελία των μεγαλοεργοδοτών για περισσότερο ξεζούμισμα των εργαζομένων.

Απέναντι στα κέρδη τους προτάσσουμε τη ζωή μας! Προχωράμε ενωμένοι, μια γροθιά, οργανώνουμε τα βήματά μας για να πάψουν να μετατρέπονται οι χώροι δουλειάς σε «Τέμπη».

3/5/24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου