Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Δεν ήταν η κακιά στιγμή. Ήταν προδιαγεγραμμένο εργοδοτικό έγκλημα.

Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ” και το Σωματείο Τύπου Χάρτου και Γραφικών Τεχνών Κ. Μακεδονίας εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για τον άδικο χαμό του συναδέλφου που έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή έπειτα από εργατικό "ατύχημα"   στη χαρτοβιομηχανία Maxi.

 

Η εργατική τάξη της Πιερίας σήμερα είναι φτωχότερη.. Η οργή μας έχει ξεχειλίσει. Δεν μπορούμε άλλο να ανεχτούμε να πηγαίνουμε για το μεροκάματο και να μην ξέρουμε αν θα επιστρέψουμε στο σπίτι μας ζωντανοί. Δεν ανεχόμαστε να εξαργυρώνουμε την ανάπτυξή τους με το αίμα μας. 

 

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η ασφάλειά μας έρχεται σε δεύτερη μοίρα μπροστά στο ανελέητο κυνήγι του κέρδους. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως δεν φταίει ούτε η κακιά η ώρα, ούτε η κακιά στιγμή. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με χιλιάδες εργασιακούς κινδύνους, εξ αιτίας της εντατικοποίησης για να πιαστεί η παραγωγικότητα, των ελλιπών μέτρων προστασίας γιατί κοστίζουν, των μηδαμινών ελέγχων του ΣΕΠΕ λόγω της υποστελέχωσής του. 

 

Πολλά ερωτήματα προκύπτουν από το ίδιο το θλιβερό συμβάν. Για ποιο λόγο το κλαρκ συνέχισε την πορεία του εφόσον ο συνάδελφος είχε κατέβει από αυτό; Δεν υπήρχαν δικλείδες ασφαλείας; Ήταν ο συνάδελφος χειριστής κλαρκ; Τι μέτρα είχε πάρει η επιχείρηση προκειμένου να διασφαλίζεται η προστασία της ζωής των εργαζομένων;

 

Συνυπεύθυνες είναι και όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις που οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε αρένες θανάτου.  Η απαξίωση των κρατικών μηχανισμών ελέγχου, η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση των υπηρεσιών, οι αντεργατικοί νόμοι, αποτελούν συστατικά στοιχεία αυτού του επικίνδυνου μείγματος. 

 

Καμιά θυσία εργάτη στο βωμό του κέρδους. Φτάνει πια! Άμεσα να διενεργηθούν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και να αποδοθούν οι ευθύνες στο ακέραιο. Απέναντι στα κέρδη των εργοδοτών, προτάσσουμε τις ζωές μας! Γιατί οι ζωές μας δεν είναι κόστος. Οι ζωές μας έχουν αξία!

 

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του αδικοχαμένου συναδέλφου μας. Δίνουμε την υπόσχεση οτι το εργοδοτικό έγκλημα δεν θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί! 

 

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ!

 

Κινητοποίηση αύριο Παρασκευή 3/5, 5:30 το πρωί στη χαρτοβιομηχανία Maxi

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου