Υλικά
Μερίδες: 6-8- Για το ζαρκάδι με σελινόριζα, κάστανα και άγρια μανιτάρια, ξεκινάμε με τη κρέμα σελινόριζας.
- Βάζουμε σε μέτρια κατσαρόλα τη μισή ποσότητα σελινόριζας και ρίχνουμε τόσο γάλα ώστε ίσα ίσα να την καλύψει.
- Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το όλον στον πολυκόφτη.
- Προσθέτουμε 100 γρ. από το βούτυρο, αλατοπίπερο και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
Σελινόριζα καρέ
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε την υπόλοιπη σελινόριζα και 2-3 κουτ. νερό και την αχνίζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς και να εξατμιστούν τα υγρά.
- Ρίχνουμε 100 γρ. από το βούτυρο και δυναμώνουμε τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αλατοπίπερο και 2 σκελίδες από το σκόρδο και τα σοτάρουμε όλα μαζί για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα σελινόριζας, 50 γρ. από το βούτυρο, το τυρί και ανακατεύουμε απαλά.
Ζαρκάδι
- Αλατοπιπερώνουμε το ζαρκάδι.
- Σε μια μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις άλλες 2 σκελίδες σκόρδο για 1 λεπτό, ίσα ίσα να αρωματίσουν το βούτυρο. Τις αφαιρούμε.
- Βάζουμε τα κομμάτια ζαρκαδιού και τα σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν όσο μας αρέσουν.
- Πασπαλίζουμε με θυμάρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Σε μια πιατέλα απλώνουμε τη σελινόριζα και από πάνω τις φέτες κρέατος.
- Σκορπίζουμε τα κάστανα και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 213.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου