Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Τι λέει το αγαπημένο σας κατοικίδιο για την προσωπικότητα σας

Γάτα ή σκύλος; Τι λέει το αγαπημένο σας κατοικίδιο για την προσωπικότητα σας


Η επιλογή κατοικίδιου είναι ενδεικτική για το χαρακτήρα μας και όπως επιβεβαιώνει πρόσφατη μελέτη, οι άνθρωποι που αγαπούν τα σκυλιά και οι άνθρωποι που αγαπούν τις γάτες έχουν πραγματικά διαφορετικές προσωπικότητες.


Σύμφωνα με τους ερευνητές, με επικεφαλής την Ντενίζ Γκουαστέλο αναπληρώτρια καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κάρολ του Ουισκόνσιν, οι άνθρωποι που προτιμούν τα σκυλιά είναι πιο εξωστρεφείς, πιο ενεργητικοί και πιο πειθαρχημένοι άνθρωποι. Αντίθετα αυτοί που προτιμούν τις γάτες είναι πιο εσωστρεφείς, πιο ανοιχτόμυαλοι και πιο ευαίσθητοι, ενώ δεν συμβαδίζουν με κανόνες.
Ενας από τους λόγους για τις διαφορές προσωπικότητας μπορεί να σχετίζεται με τα είδη περιβάλλοντος που προτιμούν οι φαν των σκύλων ή των γάτων, εξηγεί η Γκουαστέλο: «Είναι λογικό ότι οι φαν των σκύλων είναι πιο ζωντανοί, θέλουν συνέχεια να είναι έξω, να μιλάνε σε ανθρώπους να παίζουν με το σκυλί τους. Οι πιο εσωστρεφείς φαν της γάτας, ωστόσο προτιμούν να μένουν σπίτι διαβάζοντας ένα βιβλίο.»
Στα πλαίσια της μελέτης, οι ερευνητές ρώτησαν 600 φοιτητές αν θα αυτοπροσδιορίζονται ως φαν σκύλων ή γάτας, και τι ιδιότητες βρίσκουν πιο ελκυστικές στα κατοικίδια ζώα τους. Οι συμμετέχοντες απάντησαν επίσης μια πληθώρα ερωτήσεων για να αξιολογήσουν την προσωπικότητά τους .
Περίπου το 60% των συμμετεχόντων αυτοπροσδιορίζονται ως φαν του σκύλου και μόλις ένα 11% φαν της γάτας, ενώ οι υπόλοιποι είπαν ότι αγαπούν και τα δύο ζώα, ή κανένα.
Η έρευν α αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει μια μελέτη του 2010 όπου πάνω από 4.500 άνθρωποι που αγαπούσαν τα σκυλιά αποδείχθηκαν πιο εξωστρεφής και ευσυνείδητοι από τους φαν της γάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου