Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

«ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» «ΠΑΛΑΛΙΑΚΟΣ» και «ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ» ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ στον αγώνα για το συνάνθρωπο!


   Φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα μεταξύ των ομάδων παλαιμάχων ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ Κατερίνης και ΠΑΛΑΛΙΑΚΟΥ- Ποδοσφαιρικής Ομάδας Ποντίων Καλλιτεχνών απ΄ όλη την Ελλάδα, διοργάνωσε την Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014, ημέρα της Εθνικής Γιορτής, ο Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» με σκοπό την ενίσχυση του μικρού Παναγιώτη, ο οποίος αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας.



  Την πρωτοβουλία αυτή υποστήριξαν υλικά και ηθικά τα παραπάνω σωματεία καθώς και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Ο.Π.Π.Α.Π του Δήμου Κατερίνης και η Ε.Π.Σ. Πιερίας
Η 28η Οκτωβρίου 2014 ήταν μια ξεχωριστή ημέρα όπου δύο ομάδες, ο ΠΑΛΑΛΙΑΚΟΣ και ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ επέλεξαν να πουν το δικό τους βροντερό «ΟΧΙ» στην αδιαφορία και την αποξένωση και να συμμετέχουν ενεργά και συνειδητά στη μάχη της αλληλεγγύης, στη μάχη για τη ζωή, στη μάχη για ένα καλύτερο μέλλον για τον μικρό μας φίλο Παναγιώτη, δίνοντας έτσι ένα σπουδαίο μήνυμα σε ολόκληρη την κοινωνία, πως όσο υπάρχουν άνθρωποι με ευαισθησίες μπορούν να δημιουργούν, να μεγαλουργούν, βοηθώντας τον συνάνθρωπο.
Ο σκοπός κοινός, ΕΝΑΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ: η διατήρηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας μέσα από την αλληλεγγύη.

  

 Οι δυο ομάδες χωρίς δεύτερη σκέψη δέχθηκαν και υιοθέτησαν την πρόταση διεξαγωγής αυτού του φιλικού αγώνα και μάλιστα εργάστηκαν σκληρά και αγόγγυστα όλες τις προηγούμενες ημέρες για την προετοιμασία. Έτσι έγινε πράξη η πρωτοβουλία της «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ» Κατερίνης, ώστε να πραγματοποιηθεί αυτός ο ποδοσφαιρικός αγώνας.
Ώρα 15:30΄της 28ης Οκτωβρίου 2014, λοιπόν, οι ομάδες βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ Κατερίνης, σε άψογες και υποδειγματικές γηπεδικές και οργανωτικές συνθήκες, όπου προσέφεραν πραγματικό θέαμα, πολλές και καλές φάσεις, δυο πέναλτι και πέντε γκολ. Το φίλαθλο κοινό είχε ήδη από νωρίς κατακλύσει τις κερκίδες και τον γύρω του αγωνιστικού χώρο. Ήταν πράγματι τυχεροί όσοι βρέθηκαν εκεί, απολαμβάνοντας έναν όμορφο, εξαιρετικό ποδοσφαιρικό αγώνα, όπου κυριάρχησε το αθλητικό ήθος και το ταλέντο. Γηπεδούχος ορίσθηκε (τιμής ένεκεν) ο ΠΑΛΑΛΙΑΚΟΣ, ενώ το τελικό επίσημο αποτέλεσμα του αγώνα ήταν:
ΠΑΛΑΛΙΑΚΟΣ 3 – παλαίμαχοι ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ 2


  Τον αγώνα χαιρέτησαν οι πρόεδροι των συλλόγων κ. Γιάννης Παπαδόπουλος (ΠΑΛΑΛΙΑΚΟΣ) και κ. Κυριάκος Καρατζόγλου (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ). Στον ιερό σκοπό, στην αξία, στο μήνυμα και στην ανταπόκριση της κοινωνίας αναφέρθηκε ο κ. Άρης Κασιμίδης, πρόεδρος της «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ». Ο κ. Κώστας Ορφανίδης εκ μέρους της Ε.Π.Σ. Πιερίας έδωσε αναμνηστικά στους ποδοσφαιριστές και στους διαιτητές, ενώ ο πρόεδρος του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ δώρισε μια στολή της ακαδημίας ποδοσφαίρου της ομάδας στον μικρό Παναγιώτη. Λίγο πριν το σφύριγμα της έναρξης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην προέδρου του ΠΑΛΑΛΙΑΚΟΥ Ηλία Δημαρχόπουλου. Στη λήξη, ο αρχηγός του ΠΑΛΑΛΙΑΚΟΥ κ. Ιορδανίδης Μπάμπης παρέδωσε εκ μέρους όλης της ομάδας χρηματικό ποσό που αντιστοιχούσε σε κάθε γκολ που πέτυχαν στον αγώνα για το σκοπό της διοργάνωσης.

Λίγα λόγια για τις ομάδες

ΠΑΛΑΛΙΑΚΟΣ: Είναι μια ομάδα η οποία δημιουργήθηκε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, με μοναδικό σκοπό την συμμετοχή της σε φιλικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Οι παίκτες είναι όλοι Πόντιοι καλλιτέχνες λυράρηδες, τραγουδιστές με ευαίσθητη καρδιά και δυνατή ψυχή.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (παλαίμαχοι): Είναι πρώην ποδοσφαιριστές και μέλη του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ αλλά και φίλοι οι οποίοι αγαπούν το ποδόσφαιρο, την συλλογική δράση, με προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας, της γειτονιάς μας, Κατερινιώτες με ευαισθησίες.
Διαιτητές: Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας διέθεσε τους διαιτητές του αγώνα, τους κους Ατματζίδη Διονύσιο, Σαββίδη Σάββα και Αβραμίδη Παύλο. Τον ποδοσφαιρικό αγώνα κάλυψε με τις πολύτιμες υπηρεσίες της, όπως άλλωστε το κάνει πάντα, η ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΙΕΡΙΑΣ. Τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε όλους θερμά!
Συνθέσεις ομάδων:
ΠΑΛΑΛΙΑΚΟΣ: (1)Σπυρίδης Τέλης, (3)Χαλκίδης, (5)Παρχαρίδης Αλέξης, (7)Ιωαννίδης Λάζος, (9)Σοφιανίδης Γιώργος, (10)Ιορδανίδης Μπάμπης(αρχηγός), (13)Αδαμίδης, (44)Πανίδης Κώστας, (54)Κουρτίδης Γιάννης, (24)Ιωαννίδης Γώγος, (67)Παπαδόπουλος Γιώργος, (31)Αθανασιάδης, (67)Συμεωνίδης Σίμος. Προπονητής ο κ. Μιλτιάδης Ανδρεανίδης.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (παλαίμαχοι): (15)Ιωαννίδης Χάρης, (12)Ζωγράφος Ηλίας, (6)Φουρκιώτης Δημήτριος, (8)Τσιτλακίδης Χρήστος, (3)Τσεσμελής Μιχάλης, (1)Πίτλιακας Γιώργος, (17)Σατσίδης Γιώτης(αρχηγός), (4)Τσακνάκης Γιώργος, (5)Κούτρας Χρήστος, (10)Σαββίδης Σίμος, (23)Ζουγκουρίδης Σταύρος, (2)Μάρας Γιάννης, (13)Πουζουκλίδης Τάσος, (7)Νούλας Νίκος, (14)Τσιπραιλίδης Δημήτρης, (11)Πουλέλης Σάββας, (21)Λαζαρίδης Χαράλαμπος, (9)Κοκαβίδης Γεώργιος, (18)Αθανασιάδης Κώστας. Προπονητής ο κ. Ντίνος Δαβιδόπουλος.
Το όμορφο αυτό απόγευμα, πλούσιο σε συναισθήματα, κατέληξε στην πολιτιστική στέγη του Συλλόγου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ», όπου το Διοικητικό Συμβούλιο δεξιώθηκε τους αθλητές και τους παράγοντες των ομάδων. Δεν έλλειψε φυσικά η συνοδεία της γλυκόλαλης λύρας και των παραδοσιακών τραγουδιών που ερμήνευσαν οι Πόντιοι καλλιτέχνες--ποδοσφαιριστές του ΠΑΛΑΛΙΑΚΟΥ.
Ο Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους αυτούς που βοήθησαν για την υλοποίηση αυτής της προσπάθειας. Πέραν των οργανωτών και συνδιοργανωτών εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες σε καθέναν ξεχωριστά, γνωστό ή άγνωστο που συνδράμει για να διατηρήσει ο μικρός Παναγιώτης το χαμόγελό του. Επίσης την τοπική ΔΙΟΝ τηλεόραση, τα ραδιόφωνα, τα blogs, τις εφημερίδες του τόπου που αναπαρήγαγαν την εκδήλωση. Μέσα από αυτό το βήμα σφίγγουμε σε όλους το χέρι δίνοντας υπόσχεση πως όποτε στο μέλλον ζητηθεί θα ανταποκρινόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις.
με ιδιαίτερη τιμή
το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ» ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου