Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του επετειακού λευκώματος του Olympus Marathon.



Μια πλούσια εκδήλωση αφιερωμένη στην εξέλιξη της διοργάνωσης από το 2004 έως το 2015 που λαμβάνει χώρα στο μυθικό βουνό των θεών
 
          Με ιδιαίτερη επιτυχία αλλά και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Cavo Olympo η εκδήλωση για την παρουσίαση του επετειακού λευκώματος «Olympus Marathon 2004-2015».           Συνδιοργανωτές με τον Μαραθώνιο Ολύμπου ήταν η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και o Δήμος Δίου – Ολύμπου. Την έναρξη της εκδήλωσης σηματοδότησαν οι ομιλίες της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφίας Μαυρίδου, του Δημάρχου Δίου - Ολύμπου κ. Κωνσταντίνου Δημόπουλου και του Προέδρου του Olympus Marathon κ. Αριστείδη Νίκα.

          Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Αθανάσιος Βασιλείου, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης κ. Θόδωρος Παυλίδης, ο Διοικητής  της XXIV Ταξιαρχίας  κ. Ιωάννης Τσώνος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης κ. Φαλάρας, κύριοι των στρατιωτικών αρχών, κύριοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και σωματείων, ιδρυτικά μέλη του Olympus Marathon, αγαπημένοι αθλητές καθώς και φίλοι αυτού του παγκοσμίου εμβέλειας αγώνα ορεινού τρεξίματος.
          Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Σοφία Μαυρίδου, η οποία αναφερόμενη στο λεύκωμα το χαρακτήρισε ως δείκτη πολιτισμού και αθλητισμού μέσω του οποίου αναδεικνύεται ο Όλυμπος σαν παγκόσμιο στίγμα τουριστικής αναφοράς. Τόνισε επίσης πως γίνεται σημαντική προσπάθεια για την πορεία ανάπτυξης της περιοχής με βασικό χαρακτηριστικό τον Όλυμπο.
          Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου κ. Κωνσταντίνος Δημόπουλος ο οποίος επεσήμανε πως ο Olympus Marathon προσδίδει υψηλή προστιθέμενη αξία στην ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου και στο δήμο Δίου-Ολύμπου.
          Ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου του Olympus Marathon κ. Αριστείδη Νίκα, ο οποίος με ιδιαίτερη συγκίνηση περιέγραψε την πορεία και την εξέλιξη του αγώνα από την αρχή της ίδρυσής του έως σήμερα. Ως ιδρυτικό και ενεργό μέλος όλα αυτά τα χρόνια, ανέλυσε τη φιλοσοφία που βρίσκεται πίσω από το σχεδιασμό του, που είχε ως αποτέλεσμα να αποτελεί το σημαντικότερο αγώνα ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα και έναν από τους πιο σημαντικούς στην Ευρώπη.
          Σημαντική στιγμή της εκδήλωσης ήταν η έναρξη των εγγραφών για τον 13ο Olympus Marathon, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου 2016. Την κήρυξη για την επίσημη έναρξη των εγγραφών, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 29 Φεβρουαρίου 2016, έκανε ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα κ. Διονύσης Στρογγύλης.
          Έναν σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν ο τέως Νομάρχης Πιερίας κ. Γιώργος Παπαστεργίου και οι τέως Δήμαρχοι  κ.κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος και Γιώργος Φαρμάκης καθώς επίσης και τα ιδρυτικά μέλη του αγώνα κ. Γιάννης Μαυρουδής και κ. Βαγγέλης Γραμματόσης, με την συμβολή των οποίων ο Olympus Marathon έχτισε τις βάσεις και συνεχίζει να είναι ένας επιτυχημένος και διακεκριμένος αγώνας.
          Τιμητική παρουσία στην εκδήλωση ήταν οι αθλητές που έγραψαν και συνεχίζουν να γράφουν ιστορία στον Olympus Marathon. O πολλάκις διακεκριμένος αθλητής που το όνομά του έχει συνδεθεί με το ορεινό τρέξιμο κ. Νίκος Καλοφύρης, ο κ. Κώστας Σταμούλης, ο κ. Δημήτρης Βενετικίδης ο οποίος αποτελεί και ιδρυτικό μέλος του αγώνα και μέλος της τεχνικής επιτροπής του, η κα Ιρένα Μαλιμπόρσκα και η κα Λόρα Ρεσπένκο, δύο αθλήτριες του αγώνα που διαπρέπουν σε κάθε τους εμφάνιση. Οι αθλητές μίλησαν για τις εμπειρίες που βίωσαν και βιώνουν στον αγώνα καθώς και το δέος που τους διακατέχει στη διάρκειά του.
          Επίσης έγινε αναφορά στις παράλληλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Λιτόχωρο στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Olympus Marathon. Τον λόγο πήραν τo μέλoς της οργανωτικής επιτροπής του Olympus Marathon κ. Γιώργος Μυτιλιναίος και το μέλος του Δ.Σ. κ. Παύλος Ρούσσινoς, αναφερόμενοι αντίστοιχα στους παιδικούς αγώνες και στον αγώνα Ολύμπια Μονοπάτια.
          Ακολούθησε τιμητική απονομή του επετειακού λευκώματος σε ιδρυτικά μέλη του αγώνα καθώς και εθελοντικές ομάδες που στήριξαν και στηρίζουν με την ανιδιοτελή τους προσφορά τη διοργάνωση του Olympus Marathon. Πιο συγκεκριμένα, για την πολύχρονη στήριξη, τον άρτιο σχεδιασμό αλλά και την άψογη υλοποίηση του τομέα που υπηρετεί ο καθένας, τιμήθηκαν o Ε.Ο.Σ. Λιτοχώρου, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του ΕΕΣ του τμήματος Κατερίνης και ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας. Επίσης τιμήθηκαν οι εθελοντικές ομάδες που πρόσφεραν και προσφέρουν το έργο τους με ζήλο και υπευθυνότητα, ώστε οι αγώνες να διεξάγονται σε ένα κλίμα ασφάλειας για τους αθλητές. Αυτές είναι ο Ε.Ο.Σ. Βροντούς, ο Ε.Ο.Σ. Καρίτσας, ο Σ.Ε.Ο. Λεπτοκαρυάς, ο Ε.Ο.Σ. Δίου, η Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών στην Κονταριώτισσα, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης,  η εθελοντική ομάδα από το Δίον με επικεφαλής την κα Σούλα Τασίκα, η Olympus Mountain Activities και ο διαδικτυακός σταθμός Kick Radio.
          Για την ανεκτίμητη στήριξή τους και την ανυπέρβλητη προσφορά τους στη διοργάνωση από τα πρώτα χρόνια του Olympus Marathon τιμήθηκαν οι εθελοντικές ομάδες που στέκονται φανατικά στο πόστο τους οργανώνοντας και βελτιώνοντας τους σταθμούς που έχουν αναλάβει.
          Την τιμητική πλακέτα απένειμε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου προς την οικογένεια του κ. Θάνου Κυρίτση,η οποία έχει αναλάβει το σταθμό της Καστάνας. Τιμητική πλακέτα απένειμε  και ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου κ. Κωνσταντίνος Δημόπουλος προς την οικογένεια του κ. Γιάννη Τζιόμπανου η οποία έχει αναλάβει το σταθμό της Δαμασκηνιάς.
          Ακολούθησε τιμητική βράβευση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι κάθε χρόνο επανδρώνουν με μεγάλη επιτυχία το σταθμό της Πετρόστρουγκας και τον Δεκέμβριο του 2015 ανέλαβαν εξ ολοκλήρου τον βασικό σταθμό του Χειμωνιάτικου Ενιπέα στο παλιό μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου.  Αξίζει να σημειωθεί πως η στιγμή που απέδειξαν έμπρακτα ότι διακατέχονται από το πραγματικό νόημα του εθελοντισμού αλλά και περίτρανα την αγάπη τους για τον ΟΜ ήταν στον αγώνα του 2015, όταν σε μια δυσκολία που παρουσιάστηκε την παραμονή του αγώνα, επάνδρωσαν ένα δύσκολο σταθμό υποστήριξης, αυτόν της Σκούρτας. Την απονομή της τιμητικής πλακέτας έκανε ο Πρόεδρος του Olympus Μarathon κ. Αριστείδης Νίκας.
          Τέλος, την παρουσίαση του επετειακού λευκώματος έκανε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και πρώην Πρόεδρος του Olympus Marathon κ. Ευαγγελία Νίκα. Η κ. Νίκα μίλησε με ιδιαίτερη αγάπη και συγκίνηση για τη δημιουργία του λευκώματος.Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης και μέσω των έντονων και ζωντανών φωτογραφιών του λευκώματος, ταξίδεψε το κοινό στα βαθύτερα μυστικά του ορεινού τρεξίματος στο μυθικό βουνό των θεών, που μέσα από τις υπέροχες διαδρομές του ανακαλύπτει κανείς τα μυστικά του και την ιστορία χιλιάδων ετών και χιλιάδων αθλητών που ανέβηκαν στην κορυφή του. Τέλος ευχαρίστησε τους συνεργάτες της, οι οποίοι συνέβαλαν με δέος στη δημιουργία του λευκώματος, τον κ. Ευάγγελο Παρρή, τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Βασίλη Δήμου, την σχεδιάστρια – γραφίστρια κ. Αναστασία Γιαρίμογλου και τον εξειδικευμένο φωτογράφο αγώνων ορεινού τρεξίματος κ. Μπάμπη Γκιριζιώτη.
          Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε μουσικό διάλειμμα, με όμορφες μελωδίες από τα μέλη της Εστίας Πιερίδων Μουσών και συγκεκριμένα από την ερμηνεύτρια  Μαρία Δραγασιά και τον μουσικό Θανάση Μπατάλα.
          Η εκδήλωση έκλεισε με  ευχαριστίες από τους διοργανωτές στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου CAVO OLYMPO κ. Κωνσταντόπουλο για τη χορηγία της εκδήλωσης και τη συμμετοχή στον Olympus Marathon 2016 ως μεγάλος χορηγός καθώς επίσης και τον διευθυντή κ. Παναγιώτη Κολοκάθη και όλο το προσωπικό του ξενοδοχείου για την άριστη φιλοξενία. Ευχαριστίες ακόμη δόθηκαν στην εξαιρετική παρουσιάστρια της εκδήλωσης κ. Ράνια Μπίρτση και τον καθηγητή πληροφορικής κ. Απόστολο Ντινάκη για την τεχνολογική στήριξη της εκδήλωσης.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου