Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Γενικό Λύκειο Κονταριώτισσας :ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ


  

Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα των ανθρώπων ευαισθητοποίησε τις μαθήτριες και τους μαθητές της ομάδας εθελοντών του Γενικού Λυκείου Κονταριώτισσας Πιερίας που  εξέφρασαν την ανησυχία τους μέσα από σειρά μουσικοθεατρικών δρώμενων, σε εκδήλωση που παρουσιάστηκε την Τρίτη 26 Απριλίου 2016 στην Αστική Σχολή Κατερίνης.
  Με κατευθυντήριο μήνυμα «Μόνος ή Μοναδικός», μέσα από συμβολική θεατρική παράσταση, χορευτικές φιγούρες και δημιουργικές πρωτοβουλίες, δραματοποίησαν και κατέθεσαν απόψεις και μαρτυρίες για την διαφορετικότητα των ανθρώπων, με κορύφωση την αποστροφή τους σε θέματα ρατσισμού και έλλειψης σεβασμού στη διαφορετικότητα.

  Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Εφορείας Αιμοδοσίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης με έφορο την Κατερίνα Ιορδανίδου και του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Πιερίας «Στηρίζω» με πρόεδρο την Γεωργία Παπαδοπούλου-Κατσαλή, υποστηρίχθηκε εκτός από το Γενικό Λύκειο Κονταριώτισσας και  από το Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) και την εθελοντική ομάδα μαθητών του 3ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης.
  Στη διάρκεια της βραδιάς συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και φάρμακα που παραδόθηκαν στη μονάδα Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης, για την υλοποίηση του κοινωνικού της έργου.
  Τα δρώμενα τα παρουσίασαν εκτός από τα μέλη των μαθητικών κοινοτήτων και παιδιά του Συλλόγου «Στηρίζω», με το πολυπληθές κοινό να επικροτεί και να συγχαίρει την όλη προσπάθεια.
   Η όλη δράση  αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος αγωγής υγείας «Αποδέχομαι τη διαφορετικότητα-γίνομαι εθελοντής».
  Τέλος οι διοργανωτές ευχαριστούν το κοινό για την παρουσία τους στην αξιέπαινη πρωτοβουλία, ενώ συγχαίρουν και ευχαριστούν για τη βοήθεια και υποστήριξη την υπεύθυνη προγράμματος του Γενικού Λυκείου Κονταριώτισσας εκπαιδευτικό Ελένη Γκανά, καθώς και τις εκπαιδευτικούς  Μελιτινή Αμπάδου και Μαρία Παπαθανασίου, την προϊσταμένη του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Ευδοκίας Τσιρώνα, το τμήμα Νοσηλευτικής του Ε.Ε.Σ. Κατερίνης, τον έφορο φωτογραφίας «Ίριδα» της Εστίας Πιερίδων Μουσών Νικόλαο Τσάρδα και τον συνεργάτη εκδηλώσεων της Ε.Π.Μ. Αθανάσιο Μπατάλα.
  Με την ολοκλήρωση της βραδιάς εξέφρασε τις ευχαριστίες από πλευράς Ε.Π.Μ. Κατερίνης ο πρόεδρος Γρηγόριος Μιτσοκάπας, επισημαίνοντας : «Τέτοιες πρωτοβουλίες καταξιώνουν την ανθρώπινη ευαισθησία και λειτουργούν ενωτικά στον κοινωνικό ιστό», ενώ από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Πιερίας «Στηρίζω» Γεωργία Παπαδοπούλου-Κατσαλή, δήλωσε: «O κόσμος μας  τελικά δεν είναι τόσο στενός έτσι ώστε να μην μπορούμε ν' αγκαλιαστούμε.»









 
 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου