Υλικά
- 800 γρ. καλαμάρι, φρέσκο ή κατεψυγμένο, καθαρισμένο και κομμένο σε μέτρια κομμάτια
- 1 ασπράδι αυγού
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 5 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καλαμάρι με το ασπράδι, το μπέικιν πάουντερ και το κορν φλάουρ.
Σε μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 3/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε το καλαμάρι για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να χρυσίσει και να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξει τα περιττά υγρά. Αλατοπιπερώνουμε και το σερβίρουμε σκέτο με πράσινη σαλάτα ή κουνουπίδι βραστό και με ένα εξωτικό ντιπ που ετοιμάζουμε ως εξής: Χτυπάμε στον πολυκόφτη 2 πράσινες πιπεριές τσίλι, 1 σκελίδα σκόρδο, 20 γρ. φρέσκο τζίντζερ, 60 ml ελαιόλαδο και 30 ml μηλόξιδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου